avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 631 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, In urma unor probleme de natura financiara, ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, In urma unor probleme de natura financiara, am ajuns ...

Buna ziua,
In urma unor probleme de natura financiara, am ajuns in imposibilitatea de a returna o linie de credit catre raiffeisen bank.
Din acea linie, am ramas cu aproximativ 48.000 de lei (am platit aproape 21.000). Am incheiat un acord cu banca, pe care nu am reusit sa-l respect.
Dupa evenimentele astea, am primit o hotarare de la executorul judecatoresc prin care mi se instituie o poprire de 585 de lei lunar, pana la recuperarea integrala a creantei, plus 7000 de lei cheltuieli pentru executor.
Cei 7.000 de lei i-am platit + 585 de lei pe noiembrie si aceeasi suma pe decembrie, iar azi pe ianuarie.

Problema pe care o am este ca banca ma suna insistent, zilnic chiar, spunandu-mi ca ei nu sunt de acord cu acea hotarare si vor incepe executarea silita pe imobil (am un apartament). Este legal ce fac ei?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutb85 , utilizator 14:19, 12 Ianuarie 2021
Un lucru nu ați înțeles dumneavoastră. EXECUTORUL judecătoresc este angajatul creditorului, și execută ordinele primite de la creditor. În cazul dvs creditorul este o BANCĂ de credit.
Executorul nu-i mediator între creditor și debitor. Banca l-a mandatat pe executor să-i recupereze creanța prin toate formele legale.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
Ah! Acum am inteles :)

Am inteles gresit principiul pe care actioneaza executorul judecatoresc.
Ok, m-am lamurit.
Multumesc frumos pentru timpul dvs.!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare executor judecatoresc / avocat lauradx lauradx Bunica mea a castigat un proces ( definitiv si irevocabil ). M-a rugat sa ma interesez in legatura cu problema ei. Dansa vrea sa apeleze la un executor ... (vezi toată discuția)
Credit bancar executat silit julius6 julius6 Bina ziua! La firma la care sunt administrator am avut o linie de credit la o banca, linie de credit garantata cu un bilet la ordin avalizat de mine ca ... (vezi toată discuția)
Executor ioana2525 ioana2525 Am avut proces cu firma pt drepturi salariale. Am avut castig de cauza, am primit hotararea jud acasa, au trecut si cele 10 zile de recurs (am facut si cererea ... (vezi toată discuția)