avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In ianuarie 2020 am decis achiziționarea unui imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In ianuarie 2020 am decis achiziționarea unui imobil nou. Am ...

In ianuarie 2020 am decis achiziționarea unui imobil nou. Am dat avansul de 50% si am facut antecontractul (construcția era la roșu), restul de plată făcându se in rate lunare. Am primit cheia de la apartament, as fi vrut să închei contractul de vanzare cumparare doar ca este imposibil. Mi s a spus ca trebuie făcută plata de 70% din valoarea imobilului pt realizarea acestui contract. Exista o sumă fixată de stat pt asa ceva?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 05:19, 13 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dar antecontractul l-ați citit cu atenție? Poate o fi pe acolo această condiție...
Ce treabă ar avea statul în povestea aceasta? Nu cunosc vreo dispoziție prin care să decidă statul cât îi dă avans Ion lui Gheorghe (sau cine o fi promitentul vânzător).
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Antecontract imobiliar andreearuxi andreearuxi Buna seara ... As dori daca se poate un sfat. Intentionez achizitionarea unui imobil (garsoniera). Aceasta este in valoare de 26.000 euro, dar pt ca se achita ... (vezi toată discuția)
Intr-o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un avans de 2200 euro, 5 % se poate institui ipoteca pe apartament ??valoarea apartamentului ? GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL GHEORGHIU RAMIRO GABRIEL Buna ziua, Bunica mea a incheiat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare pentru un apartament, bunica fiind vanzatorul apartamentului iar cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Antecontact de vanzare cumparea violetabadea violetabadea Buna. Am si eu o intrebare: a mai avut cineva o actiune prin care vanzatorul sa fie obligat la plata dublului avansului dat de cumparator ca sanctiune a ... (vezi toată discuția)