avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... BUNĂ ZIUA, În data de 08.01.2021 am efectuat o ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

BUNĂ ZIUA, În data de 08.01.2021 am efectuat o tranzacție ...

bună ziua,
în data de 08.01.2021 am efectuat o tranzacție în interiorul băncii transilvania, agenția cozia, rm. vîlcea și m-am uitat telefonul acolo. după cca. 30 min. m-am întors și nu l-am mai găsit. personalul băncii a verificat camerele din interiorul băncii și mi-a fost adus la cunoștință că o persoană a găsit telefonul dar nu a putut fi identificată deoarece purta masca medicinală și nu a efectuat nici o tranzacție, pur și simplu a luat telefonul și a plecat.
am depus sesizare la poliție și mi s-a spus că telefonul se consideră a fi găsit și persoana are 10 zile pentru a-l depune l-a obiecte pierdute, în caz contrar telefonul fiind considerat furat.
am următoarele întrebări:
1. de ce poliția consideră telefonul pierdut și nu furat - persoana respectivă putea să îl predea imediat personalului băncii iar așa cum am descris mai sus el nu a făcut nici o tranzacție tocmai în scopul de a nu fi depistat.
2. chiar dacă îmi recuperez telefonul, am dreptul la daune morale? am fost nevoit să-mi cumpăr imediat telefon nou, pe telefonul ”găsit„ aveam stocate date confidențiale (parole conturi, pinuri carduri, internet banking) precum și contacte și date - fișiere, link-uri, etc. - necesare pentru exercitarea profesiei mele, date pentru care o să consum foarte mult timp pentru a le reface - în cazul în care le voi reface vreodată.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 20:10, 17 Ianuarie 2021
A considerat telefonul pierdut deoarece se așteaptă predarea telefonului la poliție, așa cum legea îl obligă pe găsitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in data de 17.04 fiicei mele si altor 4 prietene de ... DavidSalad DavidSalad Buna ziua! In data de 17.04 fiicei mele si altor 4 prietene de ale ei li s-au furat telefoanele, gentile si portofelele. La aprox 30 de minute de la incident ... (vezi toată discuția)
Am fost păcălit să deschid un cont de salariu la o bancă, pe care cineva l-a folosit ca să înșele alte persoane. am depus plângere dar sunt și eu cercetat penal, cum mă pot apăra? Oprea Alin Oprea Alin am intrat intr-o problema, sa va povestesc: acum o luna am postat pe olx un anunț in care am specificat ca vreau sa lucrez in week end, am fost sunat de o ... (vezi toată discuția)
Bani furati din contul bancii - on line banking sisko sisko buna tuturor nu stiu daca ati mai auzit de asa ceva , dar mie tocmai mi s-a intamplat : mi-a fost lichidat contul din banca prin on line banking . va rog ... (vezi toată discuția)