avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. După moartea tatălui și a bunicilor din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. După moartea tatălui și a bunicilor din partea ...

Bună ziua.
După moartea tatălui și a bunicilor din partea lui, am devenit co-moștenitor al bunurilor acestora. Unul dintre moștenitori, mai precis fratele tatălui, rămas pe proprietate, a vândut parte din aceasta unor vecini, vecini care ne-au dat în judecată în 2006 pentru stabilirea prin succesiune a părții moștenite de fiecare, interesul fiind de a putea intra în posesia părții cumpărate. Instanța a decis după această acțiune și ce primește fiecare după succesiune. Anul trecut am primit somație de la primărie să ne plătim impozitul care era restant de atunci. Am aflat că unchiul nu a plătit nici o datorie, casa a ars de două ori, dânsul a decedat în 2017, proprietatea a rămas fără nicio împrejmuire și primăria, constatând ruinarea și degradarea proprietății au stabilit într-o comisie să plătim impozitul majorat cu 500 la sută. Moștenitorii unchiului decedat vor să renunțe la moștenirea lor, fără a fi făcut succesiunea după decesul tatălui lor. Noi, restul co mștenitorilor, nu am intrat în posesia actelor de proprietate, nu putem să acționăm pe proprietate, primăria cere demolarea imobilului și îngrijirea proprietății, plătind în continuare datorii uriașe la primărie. Întrebarea este: ce trebuie să facem ca să intrăm în posesia actelor de proprietate și dacă moștenitorii unchiului nu vor partea tatălui și nici implicarea în plata datoriilor ce se întâmplă?
Vă mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Emilia Haret, utilizator

Alte discuții în legătură

Certificat de mostenitor nu e suficient ? Maria20101974 Maria20101974 Buna ziua, Am Certificat de Mostenitor obtinut in urma succesiunii dupa decesul tatalui meu. Acum fratii tatalui( unchii mei) vor sa mergem la tribunal sa ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate distrus MariusAnA MariusAnA Buna ziua! Am o nelamurire legata de obtinerea unul titlu de proprietate in urma distrugerii. Eu si unchiul meu (tatal meu fiind decedat) am ramas ... (vezi toată discuția)
Autorizație demolare Cucinela Cucinela Bună ziua ! Am primit de la bunica mea un pământ pe care este și casa bătrânească . Actele de vânzare cumpărare l-am făcut prin judecătorie ... (vezi toată discuția)