avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara! Am o nelamurire foarte mare si nici nu am ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara! Am o nelamurire foarte mare si nici nu am gasit persoana ...

Buna seara! Am o nelamurire foarte mare si nici nu am gasit persoana potrivita pentru a ma ajuta cu indrumarea potrivita. Permis auto
Cel mai recent răspuns: Alex23129 , utilizator 10:24, 26 Septembrie 2021
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Probabil ca nici acum nu o sa găsiti la modul în care ați formulat întrebarea.
Permis auto dobândit în românia, schimbat în Anglia, suspendat in Anglia cu drept de redobandire dupa 6 luni, în românia apar in continuare cu permis englezesc. Ce pot face sa anulez permisul de conducere din baza de date sa pot avea din nou românesc?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Probabil ca nici acum nu o sa găsiti la modul în care ați formulat întrebarea.

Nu puteti detine in acelasi timp 2 permise, chiar daca unul dintre ele este suspendat (care e valabil in continuare). Asteptati cele 6 luni si va luati permisul actual inapoi.. Nu exista absoulut nici o alta cale de a obtine al doilea permis, in Romania.
Art. 102 din OUG 195/2002
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
.......................
8. deținerea simultană a două permise de conducere naționale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;
.................
[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Am fost suspendat, a trecut perioada de 6 luni am aplicat pentru redobandire a dreptului de conducere și mi-au trimis un permis provizoriu valabil pentru scoala de șoferi din UK. Acum sunt in românia si apar in baza de date cu un permis valabil din marea britanie.

latka a scris:

Nu puteti detine in acelasi timp 2 permise, chiar daca unul dintre ele este suspendat (care e valabil in continuare). Asteptati cele 6 luni si va luati permisul actual inapoi.. Nu exista absoulut nici o alta cale de a obtine al doilea permis, in Romania.
(1) Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice:
.......................
8. deținerea simultană a două permise de conducere naționale, dintre care unul eliberat de o autoritate competentă străină;
.................
[ link extern ]

Am fost suspendat, a trecut perioada de 6 luni am aplicat pentru redobandire a dreptului de conducere și mi-au trimis un permis provizoriu valabil pentru scoala de șoferi din UK. Acum sunt in românia si apar in baza de date cu un permis valabil din marea britanie.

latka a scris:

.......................
.................
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Permis anulat in anglia Nline2003 Nline2003 Buna ziua, ma numesc Muresan Catalin si m-am mutat in anglia acum 3 ani dupa ce mi-am luat permisul de conducere in romania, avand domiciliu in anglia a ... (vezi toată discuția)
Permis de conducere ContSters453312 ContSters453312 buna seara. am si eu o intrebare sau o nelamurire ca sa ii spun asa. Eu am obtinut permisul de conducere in romania. Dupa cateva saptamani am plecat in anglia ... (vezi toată discuția)
Redobandirea dreptului de a conduce autovehicule pe teritoriul romaniei seat seat Buna ziua, am fost condamnat la 1 an inchisoare cu suspendarea executarii pentru condus sub influenta bauturilor alcoolice. Sentinta s-a pronuntat pe 1 ... (vezi toată discuția)