avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avem doar calitate de mostenitor,succesiunea n-a fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avem doar calitate de mostenitor,succesiunea n-a fost inca facuta. ...

Avem doar calitate de mostenitor,succesiunea n-a fost inca facuta. Ce drepturi am de a beneficia de masa lemnoasa din padurea detinuta de tatal decedat (15 ha.) fara sa imi puna oprelisti fratele,prin interzicerea marcarii de catre padurar?Toate taxele,impozite si paza sunt platite. Ce ma sfatuiti sa fac cu acest frate care se crede unicul mostenitor si ,pe mine ma da deoparte? Multumesc
Ultima modificare: Joi, 14 Ianuarie 2021
Marcel Mutu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marcel Mutu , utilizator 22:19, 20 Ianuarie 2021
Mergeti urgent la avocat din localitatea dvs. care se pricepe bine la înlăturări de la mostenire ca sa nu aveti surprize neplăcute.
Eu am inlaturat multi moștenitori de la mostenire de-a lungul timpului și ar fi bine sa imi urmați sfatul.
Inca n-am ajuns pana acolo,M ie imi trebuie lemn pentru constructii ,o parte , din partea ce mi-ar reveni: (15 ha x 5 mc) /2. Succesiune nu este facuta, nici nu s-a inceput,probabil peste ani in functie de resurse.Ambii avand calitate de mostenitor ,cum pot ajunge la cantitatea de lemn de care am nevoie,,prin ce proceduri pot solicita ocolului silvic marcarea.Ce lege exista prin care pot solicita lemn din mostenirea neimpartita,in calitate ce mostenitot si prin care ocolul e obligat sa tina cont de solicitare? Multumesc anticipat
In calitate de mostenitor pot cere marcarea lemnoasa pentru partea ce-mi revine 15ha X 5 mc /2 din mostenire??
In articolul 20 alin.(3) din codul silvic se specifica "Proprietarul/succesorul in drepturi/ orice persoana care are calitatea de a beneficia de uzufruct..." Eu la ce categorie ma incadrez: proprietar (inca nu suntem). succesor in drepturi?
Multumesc anticipat

In calitate de mostenitor pot cere marcarea lemnoasa pentru partea ce-mi revine 15ha X 5 mc /2 din mostenire??
In articolul 20 alin.(3) din codul silvic se specifica "Proprietarul/succesorul in drepturi/ orice persoana care are calitatea de a beneficia de uzufruct..." Eu la ce categorie ma incadrez: proprietar (inca nu suntem). succesor in drepturi?
Multumesc anticipat

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Mergeti urgent la avocat din localitatea dvs. care se pricepe bine la înlăturări de la mostenire ca sa nu aveti surprize neplăcute.
Eu am inlaturat multi moștenitori de la mostenire de-a lungul timpului și ar fi bine sa imi urmați sfatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In calitate de mostenitor pot cere marcarea lemnoasa pentru partea ... Marcel Mutu Marcel Mutu Suntem 2 cu calitate de mostenitor dupa tatal nostru. dar succesiunea inca n-am facut-o ,Pot cere marcarea lemnoasa pentru partea ce-mi-ar reveni ( 15ha X 5 ... (vezi toată discuția)
Masa lemnoasa furata din padure proprietate personala SilviuFrujina SilviuFrujina Buna dimineata! Problma arata in felul urmator: Administrez o suprafata de padure. Aceasta padure a fost pe jumatate a bunicii mele(mama mamei mele) si ... (vezi toată discuția)
Paza padurii platita-- drepturi si obligatii Filimon Aurel Filimon Aurel Buna ziua, Am depus acum 2 luni o plangere penala la parchet pentru furt de lemne si taieri ilegale de copaci nemarcati din suprafata de padure (1 ha) pe ... (vezi toată discuția)