avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Este sau nu abandon de familie?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Este sau nu abandon de familie?

Este sau nu abandon de familie.Buna ziua va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns vizavii de o decizie a unei instante,care la cererea mea pe Ordonanta Presidentiala,am cerut ca cei 2 copii minori ai mei sa-mi fie incredintati iar mama lor care nu vrea sa se mai intoarca din strainatate sa plateasca pensie de intretinere.
Cu toate ca mama nu vrea sa vina inapoi langa ei si nici macar nu a fost la procesul de Ordonanta,instanta a decis sa-i aprobe Reconventionala si sa-i dea provizoriu pana la finalul procesului de divort, minori ei,dar in acelasi domiciliu cu mine pentru ca nu are alta locuinta si cu toate ca ea nu a trimis nici un ban pt. copii timp de 16 luni iar eu din bani mei personal i-am intretinut,acum trebuie sa le platesc eu pensie alimentara iar ea tot in strainatate vrea sa stea.
Intrebarea mea este,daca ramane definitva hot. prin care i s-a incredintat copii indirect ,este obligata sa vina langa ei?? Iar daca nu vine ii pot face plangere pentru abandon? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
sicorn, utilizator
Cel mai recent răspuns: sicorn , utilizator 17:26, 26 Ianuarie 2021
ce scrie mai exact in hotarare ? dvs ce ati cerut exact ?
am cerut ca domiciliul lor sa ramana aici unde de altfel si locuiesc in prezent,domiciliu care este acelasi cu al ei si care si ea la cerut pt. copii + pensie de intretinere de la ea .Nu am motivarea deciziei pentru ca in solutia pe scurt sa scris ca se pune la dispozitie prin mijlocirea grefei. Motivarea nu a fost inca redactata. Instanta a hotarat pe scurt ca imi respinge mie Ordonanta adica ca si copii nostri sa ramana aici in casa dar tot aici ia lasat sa locuiasca si ca sa-i platesc eu pensie de intretinere. Dar e foarte ciudat asa ceva fiindca ea oricum nu mai vrea sa vina acasa iar cu toate ca eu intretin din bani propri copii de 16 luni iar ea nu mi-a trimis nici un leu,acum urmeaza sa-i trimit eu bani in strainatate ca practic ea sa mii trimita inapoi si tot eu sa ma ocup de cumparaturi,casa si copii. Asta am vrut sa va intreb daca pot face ceva avand in vedere ca,cumva copii iau fost dati ei,sa apelez la politie pentru abandon daca nu se intoarce
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Ianuarie 2021
sicorn, utilizator
Pentru mine e absolut halucinant ce a hotarat instanta de fond pe Ordonanta ceruta de mine
atacati hotararea. avocat aveti ?
am avocat,ideea e ca eu sunt de acord cu solutia daca in acest fel ar trebui sa se intoarca langa copii nostri. Revin cu intrebarea daca eu trebuie sa ii platesc pensie alimentara ea nu ar trebui in mod logic sa aiba grija efectiv de ei,adica sa fie acasa langa ei si sa le asigure curatenia si mancarea plus educatia si sprijinul emotional care nu se poate face de la distanta ?? In cazul asta nu ar trebui sa depun plangere pt. abandon daca ea nu se mai intoarce la copii? Multumesc frumos pt. raspuns

Alte discuții în legătură

Ce pot face pentru a stabili custodia copilului Sebastyanrosu Sebastyanrosu Sotia mea e plecata de un an si jumătate in Italia,la munca in aceasta perioada ea a venit acasă de 2 ori ,o data o săptămână si o data 3 săptămâni in ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere minori gea_li gea_li Buna ziua.Am divortat in 2005, iar in urma divortului am ramas cu cei 2 copii minori in intretinere stabilindu-se o pensie alimentara de 100 de lei pentru ... (vezi toată discuția)
"abandon copil minor in custodie????" Seashell Seashell Revin iarasi cu probleme legate de fostul sot, si nevoia lui nebuna de a se razbuna. In data de intai aprilie divortul a fost pronuntat, copilul minor mi-a ... (vezi toată discuția)