avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie intretinere minori
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie intretinere minori

Buna ziua.Am divortat in 2005, iar in urma divortului am ramas cu cei 2 copii minori in intretinere stabilindu-se o pensie alimentara de 100 de lei pentru ambii copii. Sotul nu a participat in toti acesti ani la cresterea copiilor nici macar cu aceasta pensie de intretinere. In momentul de fata el locuieste in Spania, are o alta familie. Doresc sa actionez in instanta pentru plata pensiei alimentare retroactiv si pentru majorarei ei. As dori sa stiu care e procedura avand in vedere ca el locuieste in strainatate. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gea_li , utilizator 12:38, 15 Noiembrie 2011
din 2005 pana in prezent nu ati obs ca acei copii aveau nev de bani sau numai acum ca si-a refacut viata? oricum pt ca nu i-ati cerut pana acum sa va dea banii nu mai puteti obtine sumele decat pe ultimii trei ani. tb reclamat la pol intai pt neplata pensiei de intretinere apoi....un sir lung de aciuni in instanta . oricum ar tb sa vb cu un avocat intrucat sit este una complexa si nu veti reusi singura sa va descurcati cu rasp de pe forum
Viata si-a refacut-o la o luna dupa divort.Copiii au crescut si cresc f bine in continuare prin munca mea. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa-si faca datoria de parinte. Multumesc pt raspuns
Buna ziua, stiu sigur ca trebuie ca hotararea de obligarea platii pensiei alimentare trebuie sa fie definitiva si irevocabila iar dumneavoastra trebuie doar sa cereti unui executor sa puna in executare datoria platii pensiei din urma facandui-se poprire pe salariu!Pentru marirea pensiei ar trebui sa stiti adresa locului lui de munca si printr-un avocat sa faceti o cerere in instatnta de marie a pensiei.Si ar trebui sa-i faceti si o plangere penala pentru abandon de familie si sa cereti si cheltuieli pentru punerea in aplicare a executarii silite(va va costa executorul) si a cheltuielilor facute cu avocatul de care sigur veti avea nevoie pentru ce v-am spus mai sus !PACAT ca nu este legea dreapta.. pentru ca ar trebui sa fie silit sa plateasca stresul dvs. si tot timpul pe care trebuie sa-l pierdeti pentru a va recupera banii copiilor !!!!!
Nu-l lasati asa oricum!Actionati urgent!!!
Multumesc pt sfaturi si mai ales pentru incurajare. Astazi am intalnire cu avocatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incredintare minor neagoemarianina neagoemarianina ma numesc Nina si mentionez ca in 2005 am divortat in urma divortului minorul mi-a fost incredintat spre crestere. relatia cu fostul sot a continuat iar in ... (vezi toată discuția)
Cine este obligat să plătească pensie alimentara? Gabriela13071979 Gabriela13071979 Bună ziua, va rog sa ma ajutați cu un sfat și ce pași trebuie să urmez în următoarea situație. Am divorțat în 2016 de fostul soț iar în urma ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentară copii neplătită pe durata procesului. așa se procedează? elisa emilia elisa emilia În urma procesului de divort și custodie fostul soț a fost obligat la plata pensiei alimentare care cei 3 copii. Dar el zice ca va face apel la aceasta ... (vezi toată discuția)