avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua ,am si eu nevoie de o lămurire urgenta : am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua ,am si eu nevoie de o lămurire urgenta : am cumpărat ...

Buna ziua ,am si eu nevoie de o lămurire urgenta : am cumpărat 2 ap in bucuresti in timpul căsătoriei singura , notarul mi-a spus ca treb sa precizez in contract si numele soțului , deoarece sunt bunuri achiziționate in timpul căsătoriei .Din păcate soțul tocmai a decedat si nu avem copii. La succesiune primesc drept părinții si fratele lui ? Plata ap am facut-o din contul meu si eu sunt cea care s-a ocupat singura de toate actele .
Condoleante!
exact in perioada care trebuia sa fac embrio transfer

ati renuntat la idee?

Nu am renunțat la idee , dar legal sunt obligată sa iau acordul soacrei mele si cumnatului , dar ei sunt de acord cu ideea sa nu fac copilul fără tata , chiar daca știu cât ne-am dorit si ne-am chinuit .
gi-jane2 a scris:

Condoleante!
exact in perioada care trebuia sa fac embrio transfer

ati renuntat la idee?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
in realitate, conteaza mai mult ce vreti dvs, decat ce vor ei.
poate nu vor sa aveti un copil pt ca intr-adevar se gandesc ca ar creste copilul fara tata sau poate pt ca sunt constienti ca ar fi inlaturati de la mostenire.
Poate ar trebui sa gandeasca ca e singura sansa ca fiul lor sa aiba urmasi si ei nepoti de la fiu si frate.
Ar trebui sa va puneti ordine in ganduri sa stiti ce doriti si apoi sa contactati un avocat.

Buna ziua!

Dupa cum s-a mentionat anterior, apartamentele pot fi bunuri proprii daca le-ati dobandit cu bani dinaintea casatoriei (faceti dovada cu extras de cont sau cu act de vanzare al altui bun) sau provin dintr-o donatie. La ce va referiti cand spuneti ca ati cumparat apartamentele singura?

De asemenea, va informez ca mai sunt alte solutii legale pentru a indeparta de la mostenire rudele sotului si pentru a stabili daca le puteti urma este necesar sa luati legatura cu un avocat.
Independent de actele pe care le-ati facut sau nu, acum sunteti in situatia de a face partaj cu familia sotului. In situatia in care familia considera ca si din banii sotului ati cumparat apartamentele, negociati. Daca inteleg ca doar dv. le-ati achitat din fonduri proprii, mergeti direct lamostenire si dacti aceasta declaratie toti. Daca nu va intelegeti nicicum, ajungeti in instanta cu partajul.
Contactati un avocat sa vedeti daca aveti suficiente dovezi ca imobilele erau, in realittae, bunuri proprii ale dv. Nu luati decizia de a face sau nu un copil in functie de banii sau bunurile de impartit.

Alte discuții în legătură

Mostenire stefantoth stefantoth Cum pot sa imi ajut sotia in urmatoarea situatie?In urma decesului tatalui ei,ea,sotia mea cu fratele ei nu au facut succesiunea desi au trecut doi ... (vezi toată discuția)
Cum se face mostenirea? MarialuNan MarialuNan Buna ziua. Sotul meu a decedat recent. Dar anul trecut a decedat socrul meu. Sotul are o sora fara mostenitori. Si nu a facut mostenirea dupa socru, ca a spus ... (vezi toată discuția)
Cui revine apartamentul in situatia asta simpla? Selena1 Selena1 Buna ziua, Sunt necasatorita si am ceva bani in banca. Prietenul meu a luat prin PRIMA casa un apartament singur proprietar in acte. Vrem sa ne casatorim ... (vezi toată discuția)