avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Problema contract de inchiriere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Problema contract de inchiriere

Va salut cu respect, am si eu o nelamurire in privire cu un contract de inchiriere facut intre proprietarul garsonierei si mine.
La data de 04.08.2020 am facut cu dumnealui un contract de inchiriere pe o perioada de 6 luni, mai exact pana pe 04.02.2021, problema este in felul urmator:
Am platit chiria, iar cu utilitatile sunt la zi, de cate ori a venit sa-mi incaseze plata chiriei acesta mi-a calculcat si intretinerea, am facut calculele si am platit tot ce era necesar.
Aceasta fiind ultima luna din contract si dansul vrand sa inchirieze altor persoane dupa terminarea contractului cu mine, acesta a venit astazi batand la usa pentru a patrunde in locuinta si pentru a-mi spune ca preferabil pe data de 01.02.2021 sa parasesc imobilul pentru ca acesta a gasit pe altcineva, chiar daca in contract scrie clar ca termenul este pana pe 04.02.2021.
Acesta fiind foarte nervos mi-a spus ca nu-mi va returna garantia de 900 lei platita la inceputul contractului pentru ca sunt in urma cu intretinerea si ca imi va folosi banii in acest scop.
Eu tocmai ce v-am spus mai sus ca am achitat tot la zi, dar am impresia ca dansul a luat banii si nu a platit, iar acum ma face pe mine vinovat.
Pe contractul de inchiriere scrie ca, citez "Garantia se va returna la sfarsitul perioadei de inchiriere, dupa ce se vor achita toate cheltuielile aneferente intretinerii si cu respectarea minima de inchiriere de 6 luni."
Va rog frumos sa ma ajutati, ce pot face in acest sens pentru a-mi recupera garantia?
Cel mai recent răspuns: doctorATU , utilizator 09:15, 18 Ianuarie 2021
Mergeți mai întâi la administrator și întrebați-l dacă există vreo datorie. dva ați greșit că nu ați plătit personal cheltuielile, iar acum sunteți în situația de a dovedi că i-ați înmânat banii proprietarului, ceea ce este aproape imposibil.
Aici se afla tot
-Fata: [ link extern ]
-Verso: [ link extern ]

valentin16hz a scris:

Va salut cu respect, am si eu o nelamurire in privire cu un contract de inchiriere facut intre proprietarul garsonierei si mine.

Eu tocmai ce v-am spus mai sus ca am achitat tot la zi, dar am impresia ca dansul a luat banii si nu a platit, iar acum ma face pe mine vinovat.
"Garantia se va returna la sfarsitul perioadei de inchiriere, dupa ce se vor achita toate cheltuielile aneferente intretinerii si cu respectarea minima de inchiriere de 6 luni."



De obicei intretinerea afisata e cu cel putin o luna in urma (platim in ianuarie intretinerea calculata pe noiembrie...); deci trebuie sa aveti in vedere ca vor mai fi de plata vreo doua intretineri si utilitatile pe ultima luna...
Daca intradevar totul este la zi atunci nu are de ce sa va opreasca garantie. Aveti grija sa nu gaseasca ceva stricat prin locuinta si sa ceara despagubire...
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2021
doctorATU, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie și garantie Ancuta5 Ancuta5 Buna ziua in luna 01.11.2019 am intrat in chiria unui apartament cu o camera. La intrarea in apartament am platit 2400 lei ... (vezi toată discuția)
Probleme chirie MedesanAlex MedesanAlex Buna ziua . In data de 02.10.2014 am semnat un contract de inchiriere pe 1 an de zile a unui apartament cu chirie 320€ / luna , alaturi de garantie , 320€ ... (vezi toată discuția)
Proprietarul refuza restituirea garantei platita de chirias just.rain just.rain Buna seara, Pana acum 2 luni am locuit intr-un apartament, iar cand m-am mutat proprietarul a refuzat sa-mi inapoieze garantia, pe motiv ca ultima intretinere ... (vezi toată discuția)