avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum pot intra in concediu de maternitate daca nu sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum pot intra in concediu de maternitate daca nu sunt angajata ...

Cum pot intra in concediu de maternitate daca nu sunt angajata cu contract de munca dar sunt administratorul unui SRL?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:52, 18 Ianuarie 2021
Despre ce concediu vorbiti : concediu de maternitate - pre si postnatal - (126 de zile) sau concediu pentru cresterea copilului (2 ani) ?
Concediu pre si postnatal
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
Adina.eu, utilizator
Conditii de acordare
1. Stagiul minim de asigurare pentru acordare este de 6 luni realizate în ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acordă concediul medical.

2. Pentru a beneficia de concedii și indemnizații - in situatia in care nu are venituri - , trebuie sa aiba incheiat contract de asigurare pentru concedii și indemnizații cu casa de asigurări de sănătate la care sunt luate în evidență ca persoane asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate potrivit prevederilor Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare. Contractul se înregistrează la casa de asigurări de sănătate și produce efecte de la data înregistrării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa imi platesc din urma cartea de munca claudiav92 claudiav92 Pot sa imi platesc din urma cartea de munca? Si asi mai avea o intrebare sunt eleva la liceul cu frecventa redusa daca raman insarcinata beneficiez de prenatal (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie maternitate hmmmm hmmmm Buna ziua, Pot beneficia de concediu si indemnizatie maternitate daca am un contract part-time, jumatate de norma, 4 ore/zi? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Pentru concediul maternal pfa, ce indemnizatie pot primi? de ... Mirunabrt Mirunabrt Pentru concediul maternal PFA, ce indemnizatie pot primi? De asemenea, pe ce suma lunara pot incheia contract cu Casa de Asigurari? (vezi toată discuția)