avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru concediul maternal PFA, ce indemnizatie pot ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru concediul maternal PFA, ce indemnizatie pot primi? De ...

Pentru concediul maternal PFA, ce indemnizatie pot primi? De asemenea, pe ce suma lunara pot incheia contract cu Casa de Asigurari?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 31 Ianuarie 2021
Concediu maternal nu exista in legislatie ...fie va referiti la concediu de maternitate (pre si postnatal, 126 de zile) ,fie va referiti la concediu pentru cresterea copilului( 2 ani ).... despre care este vorba?

Despre ce contract vorbiti ? ... contractul de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate sau contract de asigurare in sistemul de asigurări sociale de sănătate?
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Da, ma refer la concediul de maternitate si la contractul de asigurare de concedii medicale.
Se va incheia un contract de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate cu Casa de Asigurari de Sanatate.

Contribuția pentru asigurarea pentru concedii și indemnizații este în cota de 1%si se aplica asupra venitului lunar ales înscris în contractul de asigurare. Venitul ales nu poate fi mai mic decât valoarea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, stabilit potrivit legii, și nici mai mare decât valoarea a de 12 ori a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra in concediu de maternitate daca nu sunt angajata ... Adina.eu Adina.eu Cum pot intra in concediu de maternitate daca nu sunt angajata cu contract de munca dar sunt administratorul unui SRL? (vezi toată discuția)
Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. nu ccc). sotia ... mihneas mihneas Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. NU CCC). Sotia are PFA si vrea sa isi ia concediu de maternitate si lauzie. Care este procedura pentru a ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate Istrate_Nicoleta Istrate_Nicoleta Buna.Ce taxe trebuie platite in plus de CAS 5,5%?Mentionez ca am PFA... Va multumesc! (vezi toată discuția)