avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. NU ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. NU CCC). Sotia ...

Pentru concediu de maternitate si lauzie (atentie. NU CCC). Sotia are PFA si vrea sa isi ia concediu de maternitate si lauzie. Care este procedura pentru a depune actele si a beneficia de indemnizatie. Nu gasesc informatii niciunde despre asta.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 19 Ianuarie 2022
Cel ,ai bine ati intreba la Casa de Sanatate, am inteles ca trebuia sa fie incheiat un contract, platita o cota de contributie...
Poate va lamureste altcineva sau mergeti direct la Casa...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuia incheiat cu Casa de Asigurari de Sanatate un contract de asigurare pentru concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Dreptul la concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, la care au dreptul PFA, este condiționat de plata unei contribuții pentru asigurarea pentru concedii și indemnizații în cota de 1%, aplicată asupra venitului lunar ales înscris în contractul de asigurare, care se face venit la bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatii de gravide ptr pfa mihaelaionel87 mihaelaionel87 Buna ziua, Ma numesc Mihaela si va rog sa-mi raspundeti daca.... Sunt insarcinata si lucrez cu contract de colaborare la o companie de asigurai, avand un ... (vezi toată discuția)
Sotia pfa si indemnizatia de crestere a copilului DanielaBorza DanielaBorza Bună ziua. In luna Noiembrie a anului 2014 m-am inregistrat la Casa de asigurari Cj ca sotie a unui pfa și am incheiat un contract de asigurare pt cei ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil- pfa traducator autorizat Ionela132 Ionela132 Buna ziua, Am un PFA ca traducator autorizat, mi-am inceput activitatea pe 1 Noiembrie 2013, si mi-am platit toate contributiile, insemmnand casa de pensii, ... (vezi toată discuția)