avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Nedeclararea fiscala si neinmatricularea auto a ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Nedeclararea fiscala si neinmatricularea auto a cumparatorului

Buna ziua,
Daca radiez masina de la fiscal si cumparatorul nu o inscrie nici la fiscal nici la politie, cumparatorul este obligat sa plateasca impozitul daca nu declarat masina?
Ce se poate intampla in aceasca situatie in cazul meu si in cazul cumparatorului?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 09:44, 18 Ianuarie 2021
odata ce o radiati, nu mai e treaba dvs, nu dvs veti plati impozit.
Se depune copie dupa contractul de vanzare ca in baza lui o radiati.
sa nu uitati sa scrieti pe talon instrainat catre...
ii faceti copie, pastrati si copie dupa contractul de vanzare.
Atat timp cat dv ca vanzator detineti document instrainare bun mobil,aveti dreptul sa radiati auto de pe rol fiscal
Cumparatorul are obligatia sa inmatriculeze auto in termen legal de 30 si respectiv 90 de zile de la data achizitiei
Daca cumparatorul nu inmatriculeaza auto pe rol fiscal,nu are cum sa achite impozitul pentru ca nu se afla inregsitrat in evidenta autoritatii fiscale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez un autoturism la schimbarea propietarului? bogdanalexandru13 bogdanalexandru13 Vreau s vand un autoturism care nu are timbrul de mediu platit. Autoturismul este inmatriculat pe RO din 1997. Din ce am citit radierea se face cand ... (vezi toată discuția)
Radiere masina din circulatie, dupa vanzare dsmihalea dsmihalea Buna ziua Am vandut o masina(prima data cand vand)si nu am scris pe talon ca o instrainez catre persoana careia am vandut-o pentru ca nu am stiut ca asa se ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism carmenalecu carmenalecu Buna seara, Am vandut un autoturism cu act de vanzare-cumparare si pe talon la rubrica instrainat catre nu sa trecut numele cumparatorului.In acest caz, v-as ... (vezi toată discuția)