avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere pentru abuz de incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere pentru abuz de incredere

Va abordez intrucat dreptul penal este pentru mine ceva nou...
Asadar, sa incep
Un salariat al societatii a avut proasta inspiratie de a se folosi in interes personal de masina firmei fara acordul sefului, schimband traseul stabilit in vederea cautarii unui loc de munca in alt oras....
Am la dosar si decalaratia sa prin care recunoaste cele mai sus precizate.
Din punctul meu de vedere se face vinovat de abuz de incredere...din aceste motive am facvut deja plangere la judecatorie...este vreo probleme daca nu am adresat-o intai politiei..
Precizez ca initial am facut o plangere la politie nestiind ce s-a intamplat cu masina dar reprezentantii politiei mi-au spus ca asta se rezolva direct in instanta.
Nu am platit taxa de timbru judiciar...presupun ca se poate plati si la primul termen. Am trimis plangerea de acum trei sapt. si nu am primit citatie....oare va veni dupa vacanta judecatoreasca?..stiu ce se judeca in regim de urgenta...somatiile de plata....etc...dar nu prea stiu cu cauzele penale cum e !
Problemele pe care le ridic:
1. Trebuia sa adresez plangerea Politiei sau se poate adresa si Judecatoriei?
2. Este vreo problema daca nu am achitat taxa de timbru?
3.
Cel mai recent răspuns: mihai_tun , utilizator 00:37, 1 August 2006
Va multumesc anticipat penbtru raspunsuri!
Pentru abuz de incredere plangerea se adreseaza direct Judecatoriei. Cererea este scutita de plata taxei judiciare de timbru si a timbrului judiciar.
In cazul prezentat de dvs. nu este abuz de incredere. Pentru fapta comisa, angajatul dvs. poate raspunde disciplinar si/sau material.
Va sfatuiesc sa consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vanzare autoturism ! mille mille Buna seara si bine v-am gasit. Problema mea este urmatoarea : -Mi-am vandut masina unei rude fara sa facem contract de vanzare cumparare la ... (vezi toată discuția)
Pot sã trimit cererea de chemare în judecatã fãrã sã ataºez dovada plãþii taxei judiciare de timbru? modul modul In urma cu aproximativ 2 ani jumate m-a agresat un tip. Am avut 15 zile IML, dar acesta a fost scos pe baza art 18^1 . retinandu-se ca l-am provocat, desi eu ... (vezi toată discuția)
Taxa timbru si timbru judiciar Andrei T Andrei T pentru cererea de somatia de plata adresata instantei taxa de timbru este de 39 lei si timbrul judiciar de 5 lei??? se platesc la trezorerie, dar in contul ... (vezi toată discuția)