avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Vreau sa ma judec pentru taxa auto deoarece nu mai ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Vreau sa ma judec pentru taxa auto deoarece nu mai dispun de 1000E pentru taxa

Buna dimineata in 2008 am achizitionat o masina din germania si anume o honda civic motor 1,3 benzina ,fabricatie 89 masina nu dispune de nici un fel de facilitati cum ar fi airbag,servo,clima,abs... Am tinut masina din 2008 deoarece nu mi-am permis sub nici o forma sa platesc veche taxa care era undeva in jur la 400 euro in 2008. Acuma cu tot ca masina are motorul mic,veche si nu are nici sistemele mentionate mai sus cu tot cu depreciere taxa este 1200 euro la RAR a fost scoasa non euro si eu nu imi permit sa achit aceasta taxa. mentionez ca in vara anului 2008 am lucrat pe terasa sa imi strang banii si masina am luat-o cu greu . as dori sa dau in judecata finantele ca sa imi inscriu masina pentru ca deja incepe sa se strice . ce acte am nevoie la dosar pentru a chema in judecata finantele si cat ar costa sa angajez un avocat sa ma reprezinte intr un astfel de proces? va multumesc

PS: nu am cumparat o dacie pentru ca mi s-a parut mai buna o masina straina decat una romaneasca. Gresit se pare
Cel mai recent răspuns: ContSters92635 , utilizator 16:45, 3 Ianuarie 2010
lasa ca ti o dau da mi banii care i-am dat eu pe ea si ti-o dau cu mare placere sa o inscri u ca eu ma m SATURAT
salutare
parerea mea este ca e mai bine sa nu o platesti .astfel ii poti da in judecata si instanta ii poate obliga sa ti inmatriculeze masina ,fara plata taxei.
daca nu reusesti,desi trendul este in sens opus,poti sa o platesti si sa i dai in judecata cerand restituirea taxei.
in acest fel ai 2 sanse.
oricum au am castigat o pe a mea si mai am alte procese pe rol momentan
daca esti hotarat putem intenta proces in sensul obligarii la inmatricularea masinii fara plata taxei.
pentru asta trebuie sa ai tot dosarul pentru inmatriculare ,mai putin taxa platita.
autoritatile vor refuza inmatricularea si apoi poti sa ti dai in judecata.
daca esti interesat ma poti contacta

succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat in judecata stan ioana-diana stan ioana-diana buna, am si eu o intrebare. daca imi iau masina, pot sa dau statul in judecta?voi avea castig de cauza sau o fac degeaba? multumesc:ban: (vezi toată discuția)
Taxa mare de inmatriculare a unui autovehicul. posibilitati??? orby orby Buna ziua. Este vorba despre un autoturism, la care taxa de prima inmatriculare conform calculatoarelor aflate pe internet este cca. 13.000 euro fata de ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa poluare(auto) danutz01 danutz01 Am introdus in tara , in luna octombrie 2008 un autoturism provenind din Germania.Am platit taxa de poluare si am inmatriculat in Romania ... (vezi toată discuția)