avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Băiatul meu are 19 ani și este student la zi. A ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Băiatul meu are 19 ani și este student la zi. A primit pensie ...

Băiatul meu are 19 ani și este student la zi. A primit pensie alimentara pe toată perioada și în prezent. Tatăl ma rugat sa nu mai deschid proces pentru pensie ca el va plăti pana ce termina facultatea. Însă vreau ca băiatul meu sa deschidă un proces pentru stabilirea pensiei și o recalculare, deoarece aceasta pensie a fost stabilita în 2017 și de atunci el plătește aceeași suma. Ma gândesc ca de aceea ma rugat sa nu mai deschid proces ca să nu plătească mai mult. Cu siguranță venitul lui a crescut odată cu măririle de salariu pe economie în acești ani. Rugămintea mea este dacă ma puteți ajuta cu un model de cerere pentru a înainta la instanta. Nu îmi permit sa apelez la un avocat pentru ca sunt singura și nu am posibilitatea și mai stam și cu chirie. Va mulțumesc pentru înțelegere. În trecut am mai apelat la acest site și am fost ajutata. Cu respect, Machedon.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:26, 20 Ianuarie 2021
mai degraba, baiatul poate vb cu el sa ii dea mai multi bani sau sa incerce asa intai.
tatal plateste pensie raportat la salariul minim ?
daca salariul e destul de bun, nu e musai sa i-l fi marit.
Bună ziua. Suma este mica. 400 lei având în vedere ca din aprilie 2017 și pana în prezent salariile au fost mărite. Am încercat sa vorbesc cu el sa ii mai adauge ceva dar în zadar.

gi-jane2 a scris:

mai degraba, baiatul poate vb cu el sa ii dea mai multi bani sau sa incerce asa intai.
tatal plateste pensie raportat la salariul minim ?
daca salariul e destul de bun, nu e musai sa i-l fi marit.


ok, ca si acte necesare, copie dupa buletin, copie certificat de nastere, vechea hotarare, dovada ca e student, dovada de la sectia financiara ca nu are venituri.
cererea se depune la judecatoria de care apartineti cu domiciliul de catre baiat in nume propriu, se timbreaza cu 20 de lei ( se plateste la sectia financiara si chitanta se ataseaza si ea la dosar.
in link aveti modele de cereri, mai cautati si dvs si le adaptati situatiei dvs
[ link extern ]
[ link extern ]
in principiu formuleaza catre d-l presedinte al instaneti, subsemnatul, x cu toate datale, solicit in contrdictoriu cu y, tatal meu cu toate datele... stabilirtea unei pensii de intretinere de 1/4 raportat la salariul tatalui net, de la data depunerii cererii pana la terminarea studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani.
in fapt, povestiti situatia si in drept va intemeiati cererea pe art citate si in modele.
solicitat judecarea in lipsa si cheltuieli de judecata.
Va mulțumesc din suflet. Poate cere recalcularea pe o anumita perioada de timp trecuta și pe ce perioada maxima? Încă odată va mulțumesc mult.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Poate cere recalcularea pe o anumita perioada de timp trecuta

nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara restanta biia biia Buna ziua! tocmai am implinit 18 ani si ma aflu intr-un continuu conflict cu tatal meu. parintii mei sunt divortati de aproximativ 10 ani. eu am ramas in ... (vezi toată discuția)
Plătesc pensie de întreținere fără să am certitudinea că majorul își continuă studiile. cum pot verifica acest lucru? ANDREEA 98 ANDREEA 98 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - platesc pensie de intretinere copilului care tocmai a inceput facultatea si refuza vehement sa-mi faca si mie ... (vezi toată discuția)
Minori si familie adalyfe adalyfe buna-ziua. ce s-a intamplat de anul trecut si pana acuma, ce s-a schimbat nou in legea pensiei intretinere, caci anul trecut mi-ati raspuns ca voi castiga in ... (vezi toată discuția)