avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere pana la terminare liceu si apoi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere pana la terminare liceu si apoi pentru facultate

Când o să împlinească 18 ani în clasa a 11-a fiul meu îl dă în judecată pe tatăl lui pentru plata pensiei până la terminarea studiilor. Atașează adeverință de la școală că este încă elev. Și menționează că are intenția să își continue studiile la facultate.
Cum va formula instanța hotărârea. Îl obligă pe tatăl lui să plătească până la terminarea studiilor sau doar până la terminarea liceului? Ce va trebui să facă fiul meu în primul caz și ce în al doilea caz după ce termină liceul?
Ce va face cu dovada admiterii la facultate, o atașează la dosarul primului proces, sau trebuie să deschidă un proces nou?
Mulțumesc celor care mă vor ajuta să înțeleg procedura.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2024
Diamandi, utilizator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 09:02, 21 Noiembrie 2024
1.prima data cere pensie direct către el pana termina liceul.
2.apoi după ce intra la facultate la zi, cere pentru următorii 3-4 ani.
Nu poți cere acum pentru facultate.poate se răzgândește sau poate nu întra la facultate
Dupa majorat - fie ca este inca la liceu, fie deja la facultate - instanta va dispune obligarea pana la finalizarea studiilor. dar nu mai tarziu de 26 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil major camycamelya camycamelya Buna ziua! In urma divortului dintr-e mine si sotul meu, in urma hotararii de divort sa stabilit ca ambii mei copii sa ramana in grija tatalui. Am o fata si un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!- majorare pensie intretinere ingridingrid ingridingrid doresc sa aflu daca pot cere majorarea pensiei de intretinere minor(am o fetita de 4 ani si in 2014 s-a stabilit o pensie de 308 lei)in situatia in care tatal ... (vezi toată discuția)
Pensie alimetara copii majori admin12 admin12 Revin din nou pe acest forum pentru a va cere ajutorul.Am nevoie de un model de cerere pentru obtinerea pensiei alimentare pentru cei doi copii ai mei care au ... (vezi toată discuția)