avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nulitate contract vanzare-cumparare auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nulitate contract vanzare-cumparare auto

Speta : Vanzare autoturism.

Partile s-au inteles verbal ca, cumparatorul sa vireze banii in contul altei persoane (detinatorului biroului de acte auto, amic cu vanzatorul), aceasta din urma urmand sa retraga banii din cont si sa-i inmaneze vanzatorului. In contract nu s-a specificat acest aspect. Partile semneaza contractul in care este specificat ca vanzatorul a primit banii.

Dupa vanzare cumparatorul observa probleme grave la masina, vanzatorul a scos filtrul de particule de masina euro 5, cu consecintele de rigoare.

Este nul contractul pentru ca nu s-a specificat in contract modul de plata ? Poate cumparatorul cere nulitatea contractului si restituriea pretului de catre detinatorul contului bancar in care s-au virat banii ? ps. Binenteles ca se va cere anularea actului pentru vicii ascunse de vanzator, insa doresc sa stiu daca se poate cere nulitate si pentru lipsa informatiilor legate de modul de plata din contract.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
mircea.nedelcu, utilizator
Buna ziua,

Faptul ca nu s a indicat în contract modalitatea de plata a prețului nu este de a natura a conduce la nulitatea absoluta a acestuia.

O zi buna.
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Faptul ca nu s a indicat în contract modalitatea de plata a prețului nu este de a natura a conduce la nulitatea absoluta a acestuia.

O zi buna.

Si totusi a primit altcineva banii pentru bunul vandut, sta in picioare acest contract chiar daca nu exista aceasta mentiune in continutul contractului ?
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
mircea.nedelcu, utilizator
Daca a primit altcineva banii poate invoca dansul ca nu a primit banii si sa solicite rezolutiunea contractului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masina sh cu probleme grave. mickwin mickwin Buna ziua, Nu stiu daca a mai fost cineva in cazul meu pe aici pe forum, dar in viata reala cred ca da. Cam de 3 saptamani am facut contractul de vanzare ... (vezi toată discuția)
Auto second hand cu probleme...ajutati-ma laura lacto laura lacto buna, azi mi-am cumparat o masina...second hand ce-i drept...am dus-o la test..service autorizat..cei de acolo mi-au spus k masina e in regula..mi-au dat si ... (vezi toată discuția)
Intrebare promisiune bilaterala vanzare- cumparare Constantin2017 Constantin2017 Buna ziua.Va deranjez pe dvs,cu o intrevbare.In urma cu 4 luni de zile am facut ,o promisiune bilaterala vanzare-cumparare,pentru o garsoniera intr-un complex ... (vezi toată discuția)