avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cat dureaza emiterea unei rezolutii de catre procuror?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cat dureaza emiterea unei rezolutii de catre procuror?

Buna ziua,
Acum 7 luni am fost prins de catre politia rutiera Bucuresti conducand cu 0.45 mg/l in aerul expirat.In urma probelor biologice mi-au iesit valorile de 0.85 la prima si 0.75 la a doua,valori care ma plasau tot in zona infractiunii.In urma recalcularii alcoolemiei valoarea indicata a fost de 0.6,deci ma incadrez la infractiune.Ofiterul de politie care mi-a instrumentat cazul a trimis dosarul catre procuror cu propunerea de SUP pe 8 decembrie.Aveti idee cat dureaza emiterea unei rezolutii de catre procuror sau daca exista un termen maxim stipulat de lege in acest sens pe care acesta trebuie sa-l respecte?Mentionez totodata ca speta mea este una relativ simpla,nefiind implicat in nici un accident , cooperand cu autoritatile si neavand antecedente.Ma gandesc totusi ca fiind vb de Bucuresti ar putea sa dureze mai mult.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: corneliu82 , utilizator 12:36, 4 Ianuarie 2010
o mica corectura...valoarea dupa recalculare,0.6, ma incadreaza la contraventie
Avand in vedere ca aceasta infractiune de conducere in stare de ebrietate creeaza un real pericol pe drumurile publice , va recomand sa va organizati apararea, asa incat sa beneficiati de circumstante atenunate.
Pedeapsa poate fi individualizata prin suspendarea conditionata a executarii acesteia , daca n-a existat o antecedent penal sanctionat cu inchisoarea mai mare de 1 an si instanta de judecata aprecieaza ca privarea de libertate nu se impune.

Poate fi aplicata, in temeiul art 91 din Codul penal , o amenda administrativa , existand un pericol social redus.
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2010
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Multumesc pt raspuns,numai ca dosarul meu a ajuns la procuror cu propunerea de scoatere de sub urmarire penala,propunere survenita in urma rezultatului recalcularii,0.6.Acest rezultat presupune savarsirea unei contraventii si conform ofiterului care mi-a instrumentat dosarul imi va veni acasa o rezolutie in baza careia imi voi putea ridica permisul.Intrebarea mea este daca este un termen maxim prevazut de lege in care ar trebui sa se incadreze procurorul pt a emite aceasta rezolutie sau daca imi puteti spune din experienta dvs cat dureaza in mod normal.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un avocat ContSters96403 ContSters96403 Buna ziua, In luna iunie a anului trecut am fost prins conducand cu 0.46 mg/l in aerul expirat.La probele biologice am primit rezultatele 0.85 si 0.75.In urma ... (vezi toată discuția)
Consum de alcool la volan ioan2 ioan2 Este vorba de un eveniment produs in luna mai 2010 (de 1 an si 5 luni)- conducerea autoturismului sub influienta bauturilor alcoolice, fara accident s-au ... (vezi toată discuția)
Recuperare permis suspendat anarhia anarhia Am fost depistat in Focsani(VN) cu o alcoolemie de 1.05 sange pe 1 august 2009 si am fost chemat la cercetari penale pe data da 28 octombrie si mi s-a spus ca ... (vezi toată discuția)