avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, dacă am fost în CO și am foarte multe ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, dacă am fost în CO și am foarte multe ore suplimentare ...

Bună ziua, dacă am fost în CO și am foarte multe ore suplimentare pe care nu le pot scădea în următoarele 30 zile, angajatorul trebuie sa le plătească? Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:11, 19 Ianuarie 2021
Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in acest termen in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia, care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cristinast cristinast bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul în care un salariat a efectuat 15 ore suplimentare într-o luna care are 160 de ore și ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare muncesc muncesc Buna ziua! Nu prea inteleg ce inseamna spor pentru ore suplimentare. Adica, eu nu inteleg la fel cum inteleg cei de la HR. Daca trebuie sa fac in februarie, ... (vezi toată discuția)
Ore suplimentare sambata Justitie1 Justitie1 Buna ziua, Puteti sa-mi spuneti va rog daca am optiunea de a alege sa mi se plateasca orele suplimentare efectuate sambata cu sporul prevazut in contractul ... (vezi toată discuția)