avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua!Lucrez la o statie peco,problema mea sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua!Lucrez la o statie peco,problema mea sunt orele suplimentare ...

Buna ziua!Lucrez la o statie peco,problema mea sunt orele suplimentare care se amana la plata.Ca de exemplu in luna decembrie am muncit 192 de ore,dar in data de 15 cand am primit fluturașul mi-au platit doar 160 de ore.Se intampla foarte des,pe motiv ca ei au legal timp 3 luni ca sa-mi plateasca orele suplimentare din urma.Este totusi legal?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:46, 19 Ianuarie 2025
Nu este obligatorie plata orelor suplimentare .. Codul Muncii prevede ca plata exceptia de la regula .

Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia.

In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut mai sus in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia care nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, o problema ivita in practica vizeaza modalitatea de ... juridic.anamariapop juridic.anamariapop Buna ziua, O problema ivita in practica vizeaza modalitatea de interpretare a dispozitiilor referitoare la plata orelor suplimentare. Astfel, intr-o prima ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cristinast cristinast bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul în care un salariat a efectuat 15 ore suplimentare într-o luna care are 160 de ore și ... (vezi toată discuția)
Buna seara va rog frumos imi puteti spune si mie cum sa platesc ... living.architecture.ro living.architecture.ro buna seara va rog frumos imi puteti spune si mie cum sa platesc ore suplimentare dupa programul de lucru si sa le introduc in stat si pontaj cit este ... (vezi toată discuția)