avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, O problema ivita in practica vizeaza ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, O problema ivita in practica vizeaza modalitatea de ...

Buna ziua,
O problema ivita in practica vizeaza modalitatea de interpretare a dispozitiilor referitoare la plata orelor suplimentare.
Astfel, intr-o prima opinie, se considera ca munca suplimentara se plateste salariatului in luna in care este efectuata, urmand ca apoi, in urmatoarele 90 de zile sa se acorde salariatului timp liber corespunzator platit.
Intr-o alta opinie, se considera ca munca suplimentara se compenseaza numai cu timp liber corespunzator platit fara sa fie platita si in luna in care este efectuata.
care dintre opinii este cea corecta si legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:03, 22 Martie 2023
Gasiti informatii utile aici: www.avocatnet.ro/articol_636...
Corect :

1. Munca suplimentară se compensează prin ore libere plătite în următoarele 90 de zile calendaristice după efectuarea acesteia. (regula)

2. In cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul de 90 de zile de la efectuare , in luna urmatoare, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia... spor de cel putin 75% din salariul de baza.
(exceptia)
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul ... cristinast cristinast bună ziua, va rog să-mi spuneți cum se procedează în cazul în care un salariat a efectuat 15 ore suplimentare într-o luna care are 160 de ore și ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare nala nala Daca ma angajez din 18 mai lucrand 8 ore pe zi ar trebui sa efectuez 80 de ore . Daca lucrez si ore suplimentare si efectuez 90 de ore diferenta de 10 ore se ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata, angajatorul are un agreement cu o salariata angajata ... ionela11 ionela11 Buna dimineata, Angajatorul are un agreement cu o salariata angajata sa stea peste programul de 8 ore de luni pana joi cate 3-4 ore si sa nu vina ... (vezi toată discuția)