avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salutare, Daca certificatul de urbanism dupa care s-a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salutare, Daca certificatul de urbanism dupa care s-a facut proiectul ...

Salutare,

Daca certificatul de urbanism dupa care s-a facut proiectul de casa a expirat, ce se intampla? Trebuie refacut proiectul la costul initial de peste 1000 euro, platit iar arhitectul?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 01:55, 21 Ianuarie 2021
Buna ziua,

Certificatul de urbanism reprezinta doar un act de informare, autorizatia de construire este actul in baza caruia se poate construi. Daca aceasta (autorizatia) a expirat se poate solicita prelungirea acesteia.

O zi buna.
Am inteles, si autorizatia se poate prelungi doar odata?
Si daca prin absurd, desi nu cred, expira si prelungirea, ce se poate face?

Multumesc!
se prelungește.
Am inteles, am facut un proiect de casa care m-a dus peste 1000 euro si imi era teama daca nu ajung sa termin casa sa nu pierd cumva proiectul.
Va multumesc pentru raspuns.
Art. 7 alin 7 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, prevede ca:

“Prin excepție de la prevederile alin. (6) și (6^1), în cazul justificat în care lucrările de construcții nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autorității emitente prelungirea valabilității autorizației cu cel puțin 15 zile lucrătoare înaintea expirării acesteia.
Prelungirea valabilității autorizației se poate acorda o singură dată și pentru o perioadă nu mai mare de 12 luni.”

In cazul in care nu va incadrati in termenul acordat prin prelungirea valabilitaii autorizatiei de construire, va trebui sa
obineti o noua autorizatie, insa doar pentru lucrarile care au ramas de executat.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
Cabinet de Avocat - Ciurea Cristina, Avocat

Alte discuții în legătură

Ajutor ! vecinul nu imi da acordul sa construim casele lipite desi certificatul de urbanism imi cere asta !!! Gina _A Gina _A Avem si noi o problema cu vecinul. Am achizitionat un lot dintr-un teren proaspat trecut in intravilan si nu sunt constructii pe el. Am cumparat un lot de 260 ... (vezi toată discuția)
Locuinta cumparata fara acte alin-m alin-m Am cumparat in 2009 o casa pentru care proprietarul avea autorizatie de constructie din 2004 neprelungita dar nu si receptie, deci nu era intabulata. In acte ... (vezi toată discuția)
Care este termenul la care poti ridica o autorizatie de constructie? flmanciu flmanciu In luna februarie a acestui an (2010) am depus dosarele cu toate formalitatile necesare, in vederea obtinerii unei autorizatii de constructie. De asemenea am ... (vezi toată discuția)