Daca certificatul de urbanism dupa care s-a facut proiectul de casa a expirat, ce se intampla? Trebuie refacut proiectul la costul initial de peste 1000 euro, platit iar arhitectul?
Certificatul de urbanism reprezinta doar un act de informare, autorizatia de construire este actul in baza caruia se poate construi. Daca aceasta (autorizatia) a expirat se poate solicita prelungirea acesteia.
Am inteles, am facut un proiect de casa care m-a dus peste 1000 euro si imi era teama daca nu ajung sa termin casa sa nu pierd cumva proiectul.
Va multumesc pentru raspuns.
Art. 7 alin 7 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, prevede ca:
“Prin excepție de la prevederile alin. (6) și (6^1), în cazul justificat în care lucrările de construcții nu pot fi începute ori nu pot fi executate integral la termenul stabilit, investitorul poate solicita autorității emitente prelungirea valabilității autorizației cu cel puțin 15 zile lucrătoare înaintea expirării acesteia. Prelungirea valabilității autorizației se poate acorda o singură dată și pentru o perioadă nu mai mare de 12 luni.”
In cazul in care nu va incadrati in termenul acordat prin prelungirea valabilitaii autorizatiei de construire, va trebui sa
obineti o noua autorizatie, insa doar pentru lucrarile care au ramas de executat.