avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AM NEVOIE DE SFATUL DUMNEAVOASTRA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AM NEVOIE DE SFATUL DUMNEAVOASTRA

Buna,am o mare problema si ca de obicei va cer sfatul.Sant divortata de tatal copiilor mei ,el a parasit domiciliul din anul 2000 avem 2 copii care acum sant majori dar locuiesc cu mine,in acest an .in luna mai am divortat dar nu am facut partajul ,fostul sot vine de aproape o luna tot mai des pe acasa dar numai in lipsa mea cand sant eu la serviciu ,l-am rugat sa nu mai vina acasa in lipsa mea dar nu intelege ,de cate ori vine nu are un motiv anume si umbla prin toate camerele ,a fost surprins de copii ,apartamentul in care stau eu cu copii este bun comun dar pana acest an el nu a mai venit nici nu l-a interesat de copii ,acum cand vine nu spune nimic la copii sau sa vina cu vreun motiv anume,il intreb de ce a venit si imi zice ca vine la copii ca este casa lui.Sincer imi este frica sa las actele in casa ca nu stiu de ce este in stare ,sigur urmareste ceva dar nu stiu ce, mai ales ca el nu vrea sa facem partajul si ma ameninta mereu ca daca facem partajul el isi vinde partea lui si imi baga tigani in casa.Sa va mai spun ceva el are foatre multe datotii la diferite banci si este somat si citat sa le plateasca ,in caz contrar vor trece la executare silita si mie imi este teama ca el vrea sa puna mana pe contractul casei sa o vanda fara mine cu cat ca apartamentul este pe numele la amandoi,el mai are si o suma de bani frumusica sa imi dea mie ca i-am platit cateva datorii care au venit acasa pe numele lui si m-a rugat sa i le [platesc ca imi va da banii inapoi ,eu l-am crezut dar nu am primit nimic,nu stiu ce sa cred si ce sa fac sa nu mai vina acasa ,dupa aproape 10 ani l-a gasit dorul de casa. Va rog sa-mi dati un sfat ,ce pot face ca el sa nu mai vina acasa in lipsa mea ,ii pot pune o interdictie?momentan nu am bani necesari pentru partaj .Va multumesc anticipat:((:((
Cel mai recent răspuns: safta ioana , utilizator 14:36, 2 Ianuarie 2010
Buna ziua !
Din pacate, singura solutie este partajul bunurilor. Nu aveti cum sa- i interziceti accesul intr- un imobil bun comun. Introduceti actiune pentru partaj si solicitati ca imobilul sa va fie incredintat cu obligatia platii , din partea dumneavoastra, a unei sulte .
Cu stima !
Intr-adevar o actiune de partaj este singura solutie! Cu privire la atribuirea locuintei in favoarea sotiei instanta se poate pronunta in acest sens cu conditia ca sotia sa plateasca acea sulta care reprezinta jumatate din valoarea locuintei care a fost dobandita in timpul casatoriei. Pastrand acele chitante prin care ati platit o parte din datoriile fostului sot pot constitui proba in procesul de partaj care, daca instanta o va admite, va conduce la diminuarii sultei la care veti fi obligata sa o platiti. Fostul sot nu poate vinde fara acordul dvs.!
Buna ziua. De acord cu d-nul zahariamarius. In ceea ce priveste partajul aveti posibilitatea sa solicitati instantei scutirea de la plata taxei de timbru, expertizei, etc, drept conferit de OUG 51/2008. Inteleg ca locuiti impreuna cu copiii, iar daca ei nu obtin venituri nu cred ca instanta va respinge cererea de scutire.
Oricum, fostul sot nu poate vinde fara acordul dvs. Problema este cea a bancilor. Daca datoriile le-a facut in timpul casniciei (si banuiesc ca asa este avand in vedere ca ati divortat anula acesta), si ele reprezinta bun comun. El poate invoca faptul ca ati cheltuit impreuna acei bani. Mai ales ca dvs. ati platit o parte din ele - deci, recunoasteti acele datorii. Alte persoane in casa nu are cum sa va bage. In momentul partajului unuia din dvs i se va atribui bunul in natura cu obligatia de a achita sulta celuilalt.
Intrebarea este: cand fostul sot v-a rugat sa achitati datoriile lui, cu mentiunea ca va va returna banii, a facut-o prin telefon sau personal aceasta rugaminte?
Ar trebui sa aduceti martori in instanta pentru a demonstra ca acesta a parasit domiciliul in anul 2000, revenind numai acum, recent la aceasta adresa.
Nu trebuia sa achitati datoriile lui. Cand au venit somatii trebuia sa va adresati bancii si sa explicati ca acesta nu locuieste la aceasta adresa din anul 2000.
Consultati totusi un avocat.
Succes si un an nou linistit.
Va multumesc pentru raspunsul promt si va doresc UN AN NOU FERICIT LA MULTI ANI
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Partaj, credit alexamadalina alexamadalina Buna ziua, In luna ianuarie 2013, am divortat de comun acord, nu am facut partaj, avem ca bun comun din casnicie un apartament ipotecat la Banca ... (vezi toată discuția)
Partaj dmaria62 dmaria62 Sotul m-a parasit, plecand in alta tara respectiv la alta femeie.Am facut o sesizare la politie privind disparitia de la domiciliu, desi stiu unde este, ca si ... (vezi toată discuția)
Datorie banca, situatie disperata Angela71 Angela71 Buna ziua , in anul 2007 fostul sot a luat de la banca credit de nevoi personale , eu nu am stiu am aflat doar cand a inceput sa sune doamna de la banca si ... (vezi toată discuția)