avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recuperarea sumelor cuvenite pentru certificatele ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recuperarea sumelor cuvenite pentru certificatele medicale depuse la CASMB?

Va rog frumos sa ma indrumati cum sa procedez in calitate de angajator pentru recuperarea sumelor cuvenite pentru certificatele medicale depuse la CASMB in termen conform legii, cu toate actele necesare anexate. Precizez ca certificatele medicale sunt aferente lunii mai-iunie 2019, ulterior, in 2020 am facut cereri repetate ptr a obtine informatii privind stadiul dosarului, mi s-a spus mereu ca nu sunt fonduri, desi , este de notorietate scandalul cu BRD care si-a recuperat sute de milioane de la CASMB, din aceeasi perioada...Precizez inclusiv ca suma este de aproximativ 1300 lei, dar noi fiind o firma mica, suma este importanta ptr noi. Adaug ca intotdeauna am fost si suntem cu platile la zi /taxele catre bugetul de stat ( CAS, CASS , impozite) si toate declaratiile catre anaf depuse lunar in termenele legale, deci nu exista motive de neplata sau de amanare. Mai mult de atat, anul trecut/2020- spre sfarsitul anului , ministrul Citu a precizat clar ca a distribuit fondurti catre CASMB in vederea platilor pentru certificatele medicale. Cum sa procedez ptr a recupera suma ce ni se cuvine ? Sa apelam la un executor pentru somatie ? sa depunem la instanta actiune ?
multumesc frumos pentru raspunsuri,
sanatate va doresc tuturor !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Bună seara, fiul meu are un dosar de executare silită din ... mexx bunea mexx bunea Bună seara...Fiul meu are un dosar de executare silită din anul 2019...stie că este executat silit din anul acesta 2023...luna trecută 14 iulie a găsit ... (vezi toată discuția)
Despre cautiune getuta getuta Azi am avut al doilea termen ptr. judecarea contestatiei la executarea silita , s-a trecut la judecarea pe fond si luni urmeaza sa aflam pronuntarea instantei ... (vezi toată discuția)
Daca executorul judecatoresc nu-mi raspunde la intrebarea cum ... diva cher diva cher daca executorul judecatoresc nu-mi raspunde la intrebarea cum recuperez o suma consemnata la biroul lui,care sunt pasii urmatori? (vezi toată discuția)