avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua,problema mea este succesiunea dupa tatal meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua,problema mea este succesiunea dupa tatal meu decedat ...

Buna ziua,problema mea este succesiunea dupa tatal meu decedat in urma cu un an.tatal meu era divortat din 2009,dar nu a facut partajul cu mama.eu si fam mea sotie si doi copii,am locuit cu tata in casa construita de parinti in timpul casatoriei,mama locuind la partenerul ei de viata.mama refuza sa deschidem succesiunea,motivand ca sunt singurul copil,deci unic mostenitor,iar eu nu pot deschide succesiunea la notar pt ca nu am nici un fel de act de proprietate,toate fiind la mama.in perioada 2009 - 2019 eu am achitat impozitul pt casa ,tata neavand nici un venit(a fost disponibilizat de la CFR in 2009 si nu si-a mai gasit un loc de munca,fiind intretinut de mine,inmormantat de mine,etc.ce pot face pentru a deschide succesiunea.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:56, 23 Ianuarie 2021
Mergeți la notar și cereți deschiderea succesiunii. Nu există nici un impediment.
Am consultat un notar,dar nu am nici un fel de act de proprietate,toate fiind la mama,care nu vrea sa dezbatem succesiunea,iar de la Primarie nu imi elibereaza nimeni copii dupa actele de proprietate ale parintilor.la divortul parintilor mei,mama a luat toate actele,inclusiv cele de stare civila ale tatalui meu refuzand sa i le mai dea,fiind astfel nevoit sa solicite duplicate.va rog daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns.cum o pot obliga pe mama sa vina la notar cu actele de proprietate.multumesc
Nu o puteți obliga. Chiar dacă aveați toate actele nu puteați să dezbateți succesiunea la notar în lipsa acordului mamei. Trebuie să dezbateți succesiunea la instanță
Multumesc pentru raspuns.inseamna ca trebuie sa-mi chem in judecata ,mama,pentru a fi de acord sa dezbatem succesiunea.am inteles ca daca dansa nu este de acord nu se poate dezbate succesiunea.eu am platit din 2009 de cand tata a fost disponibilizat,impozitele si am facut imbunatatiri,gresie,faianta,centrala termica.mama mu este de acord cu succesiunea si nu poate fi obligata sa participe la aceasta dezbatere a sucesiunii,dar ma poate dezmosteni si ma poate evacua asa cum ma ameninta,poate cineva avizat imi poate da un sfat concret.multumesc
Procesul se va judeca in lipsa mamei.
Nu sta nimeni drepți doar pentru că mama nu e de acord.
În momentul de fata, cât timp succesiunea nu e dezbătută mama nu are nicio calitate ca să facă nimic.
Iar notiunea de "dezmostenire" nu există în legislația romana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa - act vinzare cumparare sssilvia sssilvia Din 1995 , o casa cu act vinzare cumparare , cu mama jumatate si cu sora mamei jumatate , in prezent casa se vinde noi nu stim daca in acel act e trecut tata ... (vezi toată discuția)
Buna seara! daca se face succesiunea dupa mama iar tata ... DMihaelaD DMihaelaD Buna seara! Daca se face taxa de succesiune dupa mama iar tata nu este de acord sa bage si casa unde au locuit pana sa decedeze mama noi copiii lor mai avem ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesorala cristinakadar cristinakadar Dupa decesulu mamei in urma cu 9 ani, tata a refuzat si refuza si acum dezbaterea masei succesorale motivind ca dupa moartea sa tot mie imi va ramine totul, ... (vezi toată discuția)