am cumparat o casa cu teren in suprafata de 50 de ari in total in anul 2000 intre timp pe o suprafata de 25 ari pe lungime am plantat pomi fapt ce ma determinat sa ingradesc suprafata respectiva cu gard din plasa de sirma.intre mine si vecinul meu exista un drum de acces.cind eu am cumparat proprietara care a vindut a spus ca am 50 ari cu tot cu drum dar eu nu am masurat.cind am facut gardul am lasat drumul in afara partii ingradite pentru a avea cum circula si eu si vecinu cind au venit cei de la cadastru si au masurat au spus ca ei masoara de la garg in afara nu masoara si drumul. eu am zis sa masoare dupa actul de scoatere di diviziune pe care il aveam de la cei de unde am cumparat unde era si o schita cadastrala facuta de cel care lea masurat terenul la scoaterea di diviziune.dumnealor au spus ca nu se iau dupa acea schita siau masurat de la gard in afara si au spus cadrumal nu il prinde in masurat0are si ramine ca drum de acces drept pentru care eu am esit cu 48 de ari in loc de 50,cu 2 ari mai putin decit pe acte.acum drum pe care circulam si eu si vecinul.inanul 2020 vecinul meu aintabulat proprietatea lui dar a intabulat si drumul adica acei 2 ari ai mei spunind ca el are proprietatea pina la gard ca asa au masurat cei de la cadastru si ca terenul e al lui ,pentru ca eu am facut gardul dincolo de drum.eu am facut gardul dupa ce am plantat pomi pentru ai feri de daunatori.ce as putea face in situatia data.va multumesc.
Trebuie sa formulati si o actiune in instanta având ca obiect granituire si revendicare. fara o hotarare judecătorească nu puteti solicita rectificarea sau anularea înscrierii tubulare.
Cadastru
chiru_gabriel
Subiect: cadastru
In 2006 am facut cadastru la o locuinta si terenul aferent de 2900m,fata de gardul actual, de la cadastru a spus ca mai am 11m in ... (vezi toată discuția)
M-ar interesa o intabulare
in 2007 am cumparao o casa la cicarlau cu 30ooo euro.sant 3 frati au facut succesiunea dupa parinti dar problema este urmatoarea sant cam 15 arii iar in ... (vezi toată discuția)