avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună seara ! Curtea de Apel a dat soluția în ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună seara ! Curtea de Apel a dat soluția în procesul judecat ...

Bună seara !
Curtea de Apel a dat soluția în procesul judecat azi.

Vă rugăm frumos să ne ajutați cu câteva sfaturi :
- cum vom proceda ca să punem în executare hotărârea Tribunalului ?
- putem cere hotărârea Tribunalului ca să fie definitivă ? și va trebui să depunem un act cu soluția Curții ?
sau trebuie să așteptăm să primim hotărârea Curții de Apel ?
- va trebui să plătim vreo taxă de eliberare sau că este definitivă hotărârea Tribunalului ?
- ce va trebui să cerem ca să putem pune în executare hotărârea Tribunalului ?
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 08:29, 21 Ianuarie 2021
Prima dată trebuie să legalizați hotărârea instanței, atât sentința de fond, cât și decizia din apel. Taxa de timbru pe care trebuie să o plătiți este de 5 lei/exemplar.
După ce legalizați hotărârile puteți să solicitați executarea silită.
Dar hotărârea de Apel - a fost anulată, iar hotărârea de Fond - a rămas definitivă.
De ce am mai avea nevoie de hotărârea de Apel ?
Dacă se pune în executare doar hotărârea de Fond, ce nevoie am mai avea de hotărârea de Apel ?....
Nu avem cum să punem în executare hotărârea de Apel, pentru că în ea se spune doar că se anulează Apelul părții adverse....

În concluzie,.....?
În acest caz, puteți să legalizați doar hotărârea de fond.
Mulțumim din tot sufletul pentru lămuriri !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajatorul - ce va executa ? ce hotarare ? oanaportar oanaportar Sora mea are un proces pe rol cu acordarea unui drept salarial. Însă, un coleg a câștigat primul procesul de la Tribunal și de la Curtea de apel, iar ... (vezi toată discuția)
Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)
Cum se poate legaliza o hotarare petre_marian petre_marian buna seara .As dorii sa stiu daca pot legaliza o sentinta judecatoreasca si o decizie a tribunalului.care anuleaza cererea de apel ca netimbrata ,mentinand ... (vezi toată discuția)