avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi

Curs practic: Cum aplicăm TVA la tranzacții cu servicii și bunuri în UE/non-UE? | Lector: Delia Cataramă - Tax Partner, Viboal FindEx. Vezi agenda și participă → 

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare ONG

Buna ziua,
Un SRL, care este deținut 100% de un ONG.
Poate SRL-ul sa facă o sponsorizare ONG ului de care este deținuta 100%?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 20 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:11, 3 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu exista o interidctie expresa in acest sens, dar opinez ca NU poate legal face asta, pentru ca legea interzice expres sponsorizarile reciproce, si atunci ar trebui considerat, pe argumentul de interpretare logica "a fortiori" ca e interzisa si sponsorizarea structurii care controleaza sponsorul... De verificat si consedintele fiscale - daca se ajunge ca prin asta statul sa incaseze mai putine venituri ( a se vederifica impozitul pe profit sau pe veniturile microintreprinderilro respectiv impozitul pe dividende) cel mai probabil si organele fiscale vor considera ca nu e OK, ca firma trebuia sa dea altui ONG ce putea da ca sponsorizare, in rest sa plateasca impozitele, si profitul net ramas sa il dea ca dividende ONG-ului...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitati?! camiha camiha Va supun atentie urmatoarea speta: Din Consiliul Director al unei ONG face parte o SRL, avand calitatea de PRESEDINTE Reprezentul legal al SRL-ului este ... (vezi toată discuția)
Asociație Ana231 Ana231 Buna ziua! Sunt acționar minoritar intr-o firma (10%) și împătimită a motocicletelor in timpul liber. Doresc sa înființez o asociație pentru pentru ... (vezi toată discuția)
Conditiile deductibilitatii sponsorizarii AphisG AphisG Buna ziua, Intrebarea mea este legata strict de conditiile in care sponsorizarile sunt considerate deductibile. Din legea 32/1994 am concluzionat ca nu ... (vezi toată discuția)