avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cum recuperez banii de la o societate comerciala?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cum recuperez banii de la o societate comerciala?

Am o problema care ma face sa nu mai pot dormi noptile.
In martie 2009 am dat marfa unei societati de vreo 40000 ron si care nu mi-a mai platit iar acum cu penalitati cu tot are vreo 85000 ron sa-mi dea iar de ei nu mai pot da.Mentionez faptul ca firma respectiva nu este in insolventa iar administratorul ei nu mai este de gasit si asa daca ii dau in judecata odata ce nu are nimic pe firma nu o sa-mi pot recupera bani(daca stiu bine).Asta impreuna cu alti care nu mi-au platit mau facut sa nu mai pot plati si eu acum 2 facturi si nu mai pot sa iau marfa >ce pot sa fac ? Cum pot sami recuperez banii sau ce tre sa fac VA ROG SA-MI RASP CAT MAI REPEDE
Cel mai recent răspuns: Gorjeanu George , Mediator 21:44, 31 Decembrie 2009
Pentru o datorie de peste 30.000 ron , poti sa-i dai in insolventa . In rest...cam greu.
Buna ziua,
Regret cele intamplate
in astfel de cazuri este mai greu de recuperat prejudiciul, cum spunea si d-na de mai sus, in afara de faptul ca puteti sa-i dati in insolventa, datoria dvs fiind peste 30000Roni, as aduce un plus in finormatii si anume, ca ii puteti sa actionati si printr-o plangere la politie firma in sine,precizand ca societatea inca este activa pe piata. Chair daca nu are nimic pe firma acel administrator, se poate judeca si o actiune in pretenti la care sa adaugati acele penalitati sub forma de ,n, daune, chiar daca administratorul nu are nimic, se va gasi o rezolvare, ex. poprire pe salariul sau chiar executarea silita in care vor fi scoase la licitatie bunurile sale mobile, imobile etc. Dar in civil o sa va coste si taxele judiciare la valoarea prejudiciului care tb recuperat, iar prejudiciul dvs care va fost creat este destul de marisor din pacate.
Incercati mai intai la politie cu o plangere.
Numai bine si sa auzim de bine,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neplata taxe și tva Lupu95 Lupu95 Buna seara! Vin și eu cu o intrebare, sunt nou pe forum și nu știu dacă a mai fost această discuție. Am o firma de construcții, iar în acest ultim an, ... (vezi toată discuția)
Probleme administrative si financiare la firma molnarjoe molnarjoe incerc sa fiucat maiscurt posibil, dar activitatea firmeia inceput in 2005 asa ca nu este asa de simplu. incepand cu inceputul. In 2005 eu am avut oidee de ... (vezi toată discuția)
Furt - agent comercial, consecinte asoltani asoltani Am furat de la provident fiind agent am taiat chitante false prejudixiul e mic pe la5000 ron c se poate intampla va rog dati un sfat as disperat. Va rog are ... (vezi toată discuția)