avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Neplata taxe și tva
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Neplata taxe și tva

Buna seara! Vin și eu cu o intrebare, sunt nou pe forum și nu știu dacă a mai fost această discuție. Am o firma de construcții, iar în acest ultim an, a mers foarte foarte rău. Am avut o eșalonare pentru taxe și ceva din TVA, din cauză întârzierilor facturilor, și a tot mai puține încasări, mi-a picat eșalonarea, și între timp s-a mai adunat încă ceva pe plus, la fel, taxe și tva. Totalul datoriilor sunt de 250 000 de Ron. Am vrut să fac o eșalonare pe 60 de luni, la care sa girez toate bunurile de pe firma și casa, dar la casa nu am toate actele complete, iar termenul limita e 8 decembrie. Nu mă pot încadra să rezolv cu actele până atunci.. întrebarea mea e următoarea, care sunt consecințele? Ce vrea anaful de fapt? Să își recupereze prejudiciul, intr-un fel sau altul? Sau să mă aresteze ? Există și posibilitatea aceasta? Chiar nu sunt informat deloc pe aceasta tema, și nu pot dormi nopțile din aceasta cauză. Va mulțumesc pentru eventualele răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:28, 19 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu reușiți să rezolvați cu eșalonarea, încercați cu insolvența. Cu un plan de reorganizare puteți evita blocarea activității.

Nu se pune problema arestării. Toți (adică, inclusiv ANAF) au interes ca firma dumneavoastră sa funcționeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii la fisc jenicaprod jenicaprod Am o societate al carei obiect principal de activitate sunt confectiile textile. Am lucrat binisor o perioada pana cand un beneficiar m-a blocat definitiv, (eu ... (vezi toată discuția)
Societate cu datorii la anaf panaionela panaionela [b]Am o societate comerciala si am datorii la anaf. In fiecare luna se aduga la datorie unele taxe din cauza unor declaratii sau din cauza unor penalitati. ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de la o societate comerciala? nelulupsa nelulupsa Am o problema care ma face sa nu mai pot dormi noptile. In martie 2009 am dat marfa unei societati de vreo 40000 ron si care nu mi-a mai platit iar acum cu ... (vezi toată discuția)