avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... offshore
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

offshore

daca detii un offshore, poti cumpara cu el societati cu datorii in romania fara a risca nimic?
am vazut tot felul de articole referitoare la acest subiect dar tot nu am reusit sa ma lamuresc.imi cer scuze daca intrebarea nu a fost incadrata la categoria corespunzatoare...
Cel mai recent răspuns: olfi , utilizator 18:30, 1 Ianuarie 2010
:D Interesant mod de a pune problema! Va referiti daca puteti acumula n datorii prin achizitionarea acelor societati fara sa vi se poata intampla nimic?
Pai sa o luam logic ...ce ar putea sa vi se intample?
Nimic!
B-)
imi cer scuze dar am fost iesit de langa calculator.am gasit multe pareri pro si contra despre acest subiect si adevarul ca sunt interesat de el. la suprafata totul pare frumos dar banuiesc ca nu este chiar asa si exista si anumite riscuri poate chiar mari
Riscurile sunt nule si va si explic de ce: daca s-au savarsit fapte penale in perioada anterioara preluarii firmelor respective , de aceste fapte se fac vinovati cei care le-au savarsit(asociati , administratori etc) ! Iar ca si datorii , daca nu exista posibilitati de achitare , mai rau decat falimentul sau insolventa urmate de radierea firmei , ce se poate intampla?
NIMIC!
B-)
anunturile pe care le-am gasit specifica ca la preluarea unei firme se intocmesc acte pentru cesiune parti sociale, acte schimbare administrator, acte schimbare sediu.chiar mai mult ca sa-i citez "asumarea de catre noii asociati a obligatiei de preluare in sarcina lor a tuturor datoriilor fostilor asociati. De asemenea, prin schimbarea administratorilor, noii asociati vor da si descarcarea de gestiune a fostilor administratori, astfel incat raspunderea civila pentru datoriile acumulate trec in sarcina noilor administratori"
este posibil asa ceva? o astfel de firma poate fi un paravan perfect pentru a nu putea fi depistati cei ce preiau o firma cu datorii prin achizitionarea ei iar fostii administratori,asociati sa scape basma curata?
olfi a scris:
este posibil asa ceva? o astfel de firma poate fi un paravan perfect pentru a nu putea fi depistati cei ce preiau o firma cu datorii prin achizitionarea ei iar fostii administratori,asociati sa scape basma curata?

Nu chiar. Mai exista si raspundere penala iar daca se poate dovedi ca cesiunea a fost facuta in scopul ilicit indicat de dvs mai sus, e de rau :) Singurul avantaj ar fi daca nu se pot cunoaste asociatii/administratorii societatii achizitoare, dar acest lucru e destul de putin probabil. Exista cooperare interstatala in aceasta materie.

Alte discuții în legătură

Verificare firma john-doe john-doe Buna ziua, Cum pot verifica daca o societare comerciala pe care vreau sa o cumpar, are vreun credit la o banca. Este vreun sistem centralizat? Despre taxe ... (vezi toată discuția)
Predare societate cu datorii la buget arsh arsh va salut pe toti am o societate comerciala in care sunt unic asociat si administrator care a acumulat datorii la buget ce riscuri exista in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Preluatori firme gabriel_mg gabriel_mg ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca ... (vezi toată discuția)