avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren agricol ocupat abuziv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren agricol ocupat abuziv

In anul 2018 am dobandit un teren extravilan agricol prin succesiune, pe acest teren de mai mult de 9 ani s-a stabilit ilegal un individ care-l cultiva. Pe acest teren si- a ridicat si un hambar. Tatal meu de la care am mostenit terenul a discutat de mai multe ori cu el cerandu-i sa elibereze terenul, dar raspunsul lui era ca are acordul verbal al primarului si nu are nevoie de niciun act si nu-l elibereaza. Tatal meu nu a semnat niciun act de inchiriere sau altceva.
Eu locuiesc la distanta mare si nu ma pot ocupa de el, exista posibilitatea sa pierd acest teren dupa un anumit timp ?

Multumesc

Ion
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 17:05, 26 Ianuarie 2021
Dacă aveți toate actele în regulă, vă recomand să parcurgeți procedura de evacuare.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2021
Manuela Rășină, administrator
Multumesc pentru raspuns. Unde ar trebui deschis acest proces , si cat ar putea sa dureze ?
Poate sa-si faca acte de proprietate pe acest teren pe numele lui ca l-a cultivat atatia ani?
Verificați art. 1039 și următoarele din codul de procedură civilă. Acolo este reglementată procedura evacuării.
Ar trebui să apelați la un av,pe lângă obținerea unei hotărâri judecătorești o sa aveti nevoie probabil si de executarea silita,practic să evacuați de pe teren ocupantul ilegal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj locuinta gaby03 gaby03 Buna ziua, Eu si concubinul meu avem mai multe proprietati. Pe numele lui figureaza un apartament si o masina, iar pe numele meu o garsoniera. Toate bunurile ... (vezi toată discuția)
Mostenirea si mostenitorii Sorin2205 Sorin2205 Buna ziua, Am o intrebare la care nu am reusit sa gasesc raspuns pe nicaieri. Acum ceva timp am primit o mostenire din partea tatalui pentru niste terenuri ... (vezi toată discuția)
Refuzul partenerului de a parasi locuinta cameliav81 cameliav81 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez in urmatoarea problema: in luna decembrie 2016 am luat decizia de a ma desparti de partenerul actual dupa o ... (vezi toată discuția)