avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună. Îndeplinit vârstă de 18 ani în 10 ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună. Îndeplinit vârstă de 18 ani în 10 septembrie 2021 ...

Bună. Îndeplinit vârstă de 18 ani în 10 septembrie 2021 având în vedere acest lucru vă întreb dacă:
Se poate face o declarație pentru a avea un alt tutor legal. Trăiesc într-o gospodăriei ca bunica (72 de ani) și tatăl meu. El fiind alcoolist nu prea își face treburile părintești. Nu intru în detalii. Mă gândeam dacă e posibil să am pe bunică-mea ca tutor legal. Am citit undeva că tutorul legal nu poate fi din aceeași gospodărie dacă tatăl renunță la drepturile părintești.

Este posibil să fac aceasta?
Merită să fac având în vedere că peste 6-7 luni îndeplinesc vârstă de 18 ani?

(Nu pot deschide nici cont bancar pentru că nu este capabil mai bine spus nu-i pasă de mine de și trebuia să deschid contul bancar pentru bursă ș.a.m.d)
Cel mai recent răspuns: Joethereman , utilizator 17:59, 22 Ianuarie 2021
Așteptați să împliniți 18 ani și apoi puteți să luați orice decizie fără să depindeți de altcineva.
Teoretic posibil, practic mai repede implinesti 18 ani decat sa se finalizeze un astfel de dosar in instanta.
Mulțumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Minor vrea sa joace pe bursa Luca0808 Luca0808 Buna ziua, Sunt un tanar in varsta de 17 ani care vrea sa-si deschida un cont \"live\" pentru a investi la bursa. Intrucat nu am indeplinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Minor fara tutore legal? tudorsad tudorsad Am un prieten in varsta de 15 ani. Pana acum, bunica lui de pe mama a fost tutorele sau legal, avand in vedere faptul ca mama lui este mai mult plecata in ... (vezi toată discuția)
Cont bancar pe numele unuia dintre soti, eventuala succesiune ContSters359971 ContSters359971 Buna ziua Situatia este urmatoarea: am intr-un cont bancar deschis pe numele meu niste banuti care sunt ai copilului, bani primiti de la botez, bunici, etc., ... (vezi toată discuția)