avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Mama mea a lucrat 9 ani. Tot citesc despre pensia ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Mama mea a lucrat 9 ani. Tot citesc despre pensia minim garantata, ...

Mama mea a lucrat 9 ani. Tot citesc despre pensia minim garantata, poate beneficia de asa ceva? Sau stagiul acela minim de 10 ani poate fi completat în vre un fel? Am văzut ca poți cumpăra de la casa de pensii pana la 6 ani pt a atinge pragul de 15 ani de cotizație dar ar fi un efort financiar imposibil de făcut. Ea are acum 65 de ani. A fost când a împlinit 62 de ani și i s a spus sa meargă pt ajutor social ca pensie nu se poate,iar acolo i s a spus ca are tatăl meu pensie mare (1200 de lei avea atunci) poate plăti doar pt 1 an la casa de pensii? Sau sa cotizeze printr un pfa 1 an de acum înainte? Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 12:36, 22 Ianuarie 2021
În prezent 15 ani este stagiul minim de cotizare pentru pensie la limită de vârstă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta minima si cotizatia realizata Natalbanat Natalbanat La vârsta de 62 de ani si 2 luni si cu cotizatia realizata de 23 de ani si 7 luni, un barbat poate iesi la pensie? Multumesc anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)
Legea pensionarii - intrebare grupa i Ana_Vasileanu Ana_Vasileanu Buna ziua, Tatal meu este nascut in februarie 1956 si are 13 ani de munca incadrati in grupa I pe care i-a terminat in 1994 cand si-a schimbat locul de ... (vezi toată discuția)
Pensionare fara stagiu complet de cotizare Gabi-007 Gabi-007 Buna seara, Am o intrebare simpla si anume: daca am in total doar 6 ani de munca (cu intreruperi, dar in total sant 6 ani) inregistrati pe cartea de munca pot ... (vezi toată discuția)