Buna ziua,
va rog sa ma ajutati cu o informatie. Este posibil sa solicit sotului pensie de intretinere pentru copilul minor, adica sa i se retina din salariu obligatia de intretinere pentru copil, in conditiile in care noi nu divortam?
Multumesc!
da, daca nu contribuie in casa, va trebui sa il actionati in instanta sa se stabileasca o suma pt intretinerea copilului, cereti 1/4 din salariul lui si apoi, daca nu plateste, va trebui sa apelati la un executor sa il executati silit.
locuiti impreuna?
mi se pare ciudat sa nu vreti sa divortati in aceste conditii.
problema nu este ca nu contribuie, ci ca fosta sotie l-a executat silit, oprindu-i 1/2 din salariu pt ca nu ar fi platit pensia de intretinere pentru celalalt copil, ceea ce nu este adevarat. Dar pana se dovedeste contrariul, cum procesele dureaza acum si cativa ani, as fi vrut ca intretinerea copilului meu sa nu fie afectata de acest proces.
ce are de facut, e o contestatie la executare si nu dureaza mult. Poate cere si suspendarea executarii si nu o sa i se mai retina.
in ce priveste procesul dvs, nu va recomand sa mintiti in instanta.
nu se punea problema minciunii. voiam sa stiu daca exista o posibilitate legala de a pune la adapost banii ce trebuie folositi pentru intretinere copilului minor. Ma gandeam ca, atata vreme cat banii pt intretinerea copilului in cazul divortului sunt de neatins, de ce un copil din cadrul unei casatorii nu poate beneficia de aceleasi drepturi. pana la urma si unul si celalalt are dreptul la intretinere.
toate problemele ridicate de dvs se rezolva pe care contestatiei la executare.
ca sa apelati la instanta sa stabileasca o pensie, are rost doat in cazul in care tatal nu ajuta la intretinerea lui.
Daca tatal ar da bani, dar nu mai are ca e in executare silita, face contestatie la executare, ca idee, se cauta a se inlatura problema, nu sa se creeze alta noua.