Buna ziua,
Eu in urma cu 5 ani am inchiriat unei firme un imobil, firma a plecat dupa 5 luni dar a trecut sediul social pe acel imobil. Fara ca eu sa stiu firma a pastrat sediul social acolo si acum m-am trezit cu impozit pentru toti cei 5 ani.
Ce se poate face in acest caz? Cum pot sa scot sediul social al firmei de pe imobil si cum pot sa anulez impozitul?
Problema este ca pana acum nu a venit un impozit mare insa, dupa 5 ani a venit o suma de 8 000 lei pt toti cei 5 ani dupa expirarea contractului de evaluare impozitului pe imobil. Eu vreau sa pot anula suma aceasta si sa scot firma de pe imobil. Multumesc
Asta pentru ca dumneavoastra ca proprietar care ati inchiriat catre o firma un imobil, aveati obligatia ca in maxim 30 de zile de la semnarea contractului de inchirie sa fi depus la directia de impozite si taxe persoane fizice de la primarie, o declaratie prin care declarati ca la adresa respectiva este infintat un sediu social sau un punct de lucru pentru o firma. De aceea acum dupa cinci an, caci asta e termenul din urma in care se pot face controale, cei de la directia de impozite si taxe v-au descoperit si v-au trimis decizie de plata care cuprinde si penalitati.