avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 780 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Imobil inchirat unei firme care s-a folosit de imobil ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Imobil inchirat unei firme care s-a folosit de imobil sa isi faca sediu social.

Buna ziua,
Eu in urma cu 5 ani am inchiriat unei firme un imobil, firma a plecat dupa 5 luni dar a trecut sediul social pe acel imobil. Fara ca eu sa stiu firma a pastrat sediul social acolo si acum m-am trezit cu impozit pentru toti cei 5 ani.
Ce se poate face in acest caz? Cum pot sa scot sediul social al firmei de pe imobil si cum pot sa anulez impozitul?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:50, 23 Ianuarie 2021
Chiar daca si-a inregistrat sediul social la acea adresa sau chiar daca isi inregistra doar punct de lucru, tot ati fi platit impozit ma mare.
Problema este ca pana acum nu a venit un impozit mare insa, dupa 5 ani a venit o suma de 8 000 lei pt toti cei 5 ani dupa expirarea contractului de evaluare impozitului pe imobil. Eu vreau sa pot anula suma aceasta si sa scot firma de pe imobil. Multumesc
Asta pentru ca dumneavoastra ca proprietar care ati inchiriat catre o firma un imobil, aveati obligatia ca in maxim 30 de zile de la semnarea contractului de inchirie sa fi depus la directia de impozite si taxe persoane fizice de la primarie, o declaratie prin care declarati ca la adresa respectiva este infintat un sediu social sau un punct de lucru pentru o firma. De aceea acum dupa cinci an, caci asta e termenul din urma in care se pot face controale, cei de la directia de impozite si taxe v-au descoperit si v-au trimis decizie de plata care cuprinde si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot radia un sediu social de la o adresa alinabebe alinabebe Anul trecut am inchiriat apartamentul unei societati in curs de infintare pentru sediu social. Aceasta firma s-a infintat dar dupa 3 luni au zis ca nu mai au ... (vezi toată discuția)
Taxa de salubrizare sector 4 anna111 anna111 Am fost ieri la Taxe si Impozite sector 4 sa achit taxa de salubrizare, unde din 3 inspectori, nici unul nu a stiut sa interpreteeze urmatorul paragraf din HCL ... (vezi toată discuția)
Care sunt conditiile pentru a deschide un srl (societate cu raspundere limitata) realest25 realest25 Buna ziua. Vreau sa imi deschid SRL. Puteti sa ma ajutati cu niste raspunsuri va rog? 1. Cat costa sa deschizi un SRL? 2. Ce taxe pe profit voi plati ca ... (vezi toată discuția)