avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum obtin un titlul de proprietate?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum obtin un titlul de proprietate?

cu respect ,va rog sa ma ajutati,...unchiul meu a construit o casa pe un teren de la mama sa,pentru care nu s.au facut nici un fel de acte la cea vreme,acum cca35-4ode ani in urma...ce trebuie sa faca sa obtina acest titlul fiind la zi cu plata impozitelor la cladirea ridicata si pamantul din jurul acesteia,pentru a.si putea face acte de vanzare catre o nepoata,el neavand mostenitori directi?! va multumesc anticipat...
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 15:48, 1 Ianuarie 2010
adaug la cele dinnainte si faptul ca mama unchiului avea terenul tot mostenire de la parintii ei ,drept pentru care nu s.au facut nici atunci niciunfel de acte...
1. Va rog sa nu mai postati mesaje consecutive! Scrieti toate nelamuririle intr-un singur mesaj. De aceea aveti casuta cu editare!Pentru a putea face rectificari/modificari in continutul mesajului pe care l-ati postat!

2. Unchiul dvs are 2 variante:
a- Mama sa dezbata succesiunea si sa devina proprietara de drept asupra terenului , urmand ca sa ii vanda/doneze terenul aferent constructiei
b- Sa invoce in instanta uzucapiunea de 30 de ani si sa obtina pe cale judecatoreasca terenul.B-)
Succes!
...sau a treia varianta, daca este vorba de teren intravilan: cea administrativa, si anume obtinerea Ordinului prefectului pentru casa si curte. Cerere la primarie, extras din registrul posesorilor 1990 si registrul agricol 1988-1990 (ambele se gasesc la primarie), schita cadastrala a curtii si casei efectuata de un expert autorizat, declaratii de la vecini cum ca nu le este afectat dreptul de proprietate (daca suprafata care rezulta la masuratori este mai mare decat cea care rezulta din registre).
Succes!
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordinul prefectului -pt cei 250mp aferenti casei de locuit Bobi1975 Bobi1975 Buna ziua!In 1989 am primit donatie de la mama, o casa de locuit, iar terenul aferent casei, care era in acte de 250mp,scrie ca trec in proprietatea statului, ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu probleme iulia.dragomir iulia.dragomir Am in familie un caz de succesiune mai complicat si as dori sa stiu care sunt pasii de urmat pentru rezolvarea acestei probleme. Pe scurt, bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)