avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1064 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ORDINUL PREFECTULUI -pt cei 250mp aferenti casei de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ORDINUL PREFECTULUI -pt cei 250mp aferenti casei de locuit

Buna ziua!In 1989 am primit donatie de la mama, o casa de locuit, iar terenul aferent casei, care era in acte de 250mp,scrie ca trec in proprietatea statului, eu avand doar un drept de folosinta asupra lui.Realitatea este ca , curtea are 1200 mp.Intrebarea mea este:
Mai pot obtine Ordinul Prefectului pe teren in acest moment?
Daca da, pe ce suprafata de teren?
De ce acte am nevoie si unde trebuie sa le depun?

Va multumesc tuturor pt timpul acordat,lecturarii intrebarii mele.Sarbatori fericite!!!!:help:
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 16:14, 16 Decembrie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
1. Da, puteti obtine acel Ordin al prefectului.
2. Pentru suprafata cu care figurati inscris in cadastrul general din 1990 (registrul general al posesorilor) - se afla la primarie, si registrul agricol 1988-1990 (tot la primarie).
3. Acte necesare:
- cerere si copie act identitate;
- schita cadastrala a curtii si casei aferente;
- extrase registre de la primarie;
- istoric rol fiscal (nu ise cere peste tot);
- declaratii de la vecini ca nu le este afevtat dreptul de proprietate (daca suprafata rezultata din masuratori este mai mare decat cea din registrele din 1990);
Dosarul se depune la comisia locala de la primarie, care intocmeste un referat si le inainteaza Conisiei judetene... Va recomand, de asemenea, multa rabdare:)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 18/91 ordinul prefectului Iooan Iooan Recent am discutat o situatie cu primaria, prin care solicit trecerea terenului din jurul locuintei in proprietate. Detin acte de proprietate doar pe casa, iar ... (vezi toată discuția)
Intabulare teren de langa casa cumparata in1980 PIRI PIRI Parintii mei au cumparat o casa in Bistrita in 1980. Terenul de sub casa este intabulat dar curtea si gradina nu sunt.Daca se poate sa ma indrumati care este ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)