Va rog sa ma lamuriti intr-o probl. de succesiune.dorim sa facem sucesiunea dupa parintii decedati.tata a decedat in 1973,mama in 1990.am fost cinci frati,doar eu sunt in viata.as vrea sa stiu ce acte si cum sa procedam la deschiderea succesiunii.e vb de o locuinta de la tara in paragina,nici un nepot nu vrea sa renunte,eu avand grija de casa[si am avut grija si de ambi parinti] dar nu locuiesc acolo.Sunt 6 nepoti si cu mine sapte,n-o sa ne putem intelege la notar deoarece fiul ultimului frate care a locuit in casa doreste parte mai mare[desi n-a facut nimic la casa], nu avem alte acte de acceptare sau renuntare la mostenire .Multumesc
În cazul dvs nnstanta este singura solutie atat timp cât nu va intelegeti.Desi în general costurile sunt mari ,fiind vorba despre casa modestă si teren intr o zonă rurală taxa de timbru s-ar putea să nu fie mare.Discutati cu un av ,trebuie chemați în judecată toți moștenitorii /nepoții să solicitați ca bunul să fie fie atribuit dvs sau unuia dintre nepoți cu obligația de a-i despăgubi pe ceilalti .Se va realiza o expertiză care va stabili valoarea imobilului,dacă poate sau nu sa fie împărțit în natură etc etc.
da,e mai mult o problema de moralitate ,parintii n-ar dori instrainarea casei parintesti.As dori rez problemei cat mai sunt in viata eventual s-o mai repar. Multumesc.
Sucesiune
stefaniajohnston
Buna ziua am o nelamurire daca vreti sa ma ajutati va rog ,,,avem o mostenire de la bunici ,,ei sunt decedati amindoi au 5 copii in urma cu ani de zile au ... (vezi toată discuția)