avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua, care este încadrarea lucrului de acasă ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua, care este încadrarea lucrului de acasă ca angajat?

Bună ziua, care este încadrarea lucrului de acasă ca angajat în relație cu contractul de energie. În cererile de încheiere de contracte pentru energie electrică se cere o declarație în genul:

"Declar pe propria răspundere, cunoscând prevederile art. 326 Cod penal, privind falsul in declarații, următoarele:
[...]
În imobilul care face obiectul locului de consum se desfășoară numai activități casnice, iar energia electrică este utilizata numai pentru desfășurarea activităților casnice;"

Munca de acasă, din motive diverse, pandemie, cerere expresă din partea angajatorului etc. ce este? Activitate economică? Nu este spre profit, ci doar în vederea unui venit (salariul), dar nici activitate casnică nu văd cum ar fi.

Mulțumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2021
miked, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am urmatoarea nelamurire: poate medicul intrat in ... Cristina I. Cristina I. Buna ziua. Am urmatoarea nelamurire: poate medicul intrat in concediu medical (in raportul de serviciu cu spitalul) sa continue sa raporteze in SIUI ... (vezi toată discuția)
Declaratie pe propria raspundere neconforma cu realitatea CiprianGeorge CiprianGeorge O persoana care a incheiat un contract de munca 8 h/zi, intre timp i s a facut o oferta din partea altei firme in contract fiind 4 h/zi care l a ... (vezi toată discuția)
Subventie incalzire pentru pfa-uri valkor valkor buna seara. sunt din bucuresti si sunt persoana fizica autorizata(in domeniul imobiliar).la infiintare am fost obligata sa fac un contract de comodat ... (vezi toată discuția)