Buna ziua.
Am urmatoarea nelamurire: poate medicul intrat in concediu medical (in raportul de serviciu cu spitalul) sa continue sa raporteze in SIUI activitati medicale (acordarea de consultatii) - pe perioada concediului medical asadar, cele din urma acordate in cadrul unei clinici private? Multumesc
Concediul medical presupune tocmai existenta unor probleme de sanatate care nu permite angajatului desfasurarea activitatii lucrative. Pe de alta parte, o persoana nu poate fi inapta din punct de vedere medical sa presteze activitati in raport cu un angajator, si , concomintent, apta in raport cu altul. Situatia pe care ati relatat-o este in afara legii.
Multumesc pt raspuns. Aceasta era si parerea mea inainte de a ma decide sa adresez si pe site aceasta intrebare. Problema este ca nu am gasit inca temeiul legal care scoate aceasta in afara legii. Nu merg la locul de munca tocmai pt ca sunt bolnav si stau acasa “sa ma pun pe picioare”...Chiar si in cea mai simplista abordare, nu e de inteles, din punctul meu de vedere, cum as putea sa muncesc in alta parte, in timpul concediului medical luat de la unul din angajatori, la un alt angajator (de fapt, eu recurgand la acest “artificiu” doar ca sa incasez indemnizatia de concediu medical in paralel cu incasarea si de la celălalt angajator a veniturilor aferente muncii prestate la acesta din urma)..... e asimilabila aceasta situatie unei raportari in fals: am declarat in fals la primul angajator ca sunt bolnav, deci ar fi incidenta o infractiune de fals? Codul Muncii, OUG 158 si diverse norme din contractele cu casa (ce am reusit sa gasesc pe internet) nu mi-au fost de prea mare ajutor...
Este infractiunea de fals in declaratii prevazuta de art. 326 Cod penal, pedepsita cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau amenda. Medicul care a eliberat certificatul se face vinovat de comiterea infractiunii de fals intelectual (art. 321 Cod penal), pedeapsa fiind de la 1 la 5 ani.
Concediu medical
eniko69
Sotul meu are concediu medical cu diagnosticul de Angina pectorala instabila. La prezentarea concediului la sediul firmei, sefa de magazin mi-a spus sa avem ... (vezi toată discuția)