avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie Concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie Concediu odihna

Buna ziua

daca conform CCM la nivel de unitate se acorda in functie de vechime mai multe zile de CO trebuie facuta decizie la data acordarii lor?
Cel mai recent răspuns: Manin , utilizator 11:01, 2 Ianuarie 2010
Buna seara
dar conform art 17.4 Codului Muncii pot face DECIZIE privind modificarea numar zile concediu de ohihna si nu act aditional (acordarea acestor zile se face in baza Contractului colectiv la nuvel de unitate), Nu? asa cum fac cand acord si sporul de vechime, tot conf Contractului colectiv la nuvel de unitate.
Multumesc
1. Deoarece modificarea rezulta din prevederile CCM aplicabil nu mai e nevoie de act aditional la CIM.
2. In acest caz se face o decizie (chiar decizie comuna, daca este vorba de mai multi salariati).
3. Fiind vorba de drepturi favorabile salariatilor nu veti avea nici eventuale reclamatii sau sesizari.
Multumesc

inca o intrebare: in CCM la nivel de unitate se prevede ca sporul pt vechimea realizata in afara firmei e inclus in salariu. Mai trebuie facuta decizie ca acest spor e inclus (salariile sunt mai mari decat minimul) ?Daca DA, se poat inregistra o astfel de decizie acum fara sa acordam acum majorare de salarii?
pana acum s-au facut doar decizii de acordare a sporului pt vechimea realizata in firma conf CCM la nivel de unitate .
Ultima modificare: Vineri, 1 Ianuarie 2010
Manin, utilizator
Daca in CCM la nivel de unitate este prevazut asa ceva, atunci trebuia acest lucru inclus si in c.i.m. ... prin urmare, trebuie facut act aditional sau decizie de modificare a c.i.m. ... :)
Multumesc
si e ok sa fac decizia acum si sa o inregistrez in 5 zile de la perfectare chiar daca aceste modificari (sporul inclus si zilele de CO) le-am prevazut in CCM acum mai mult de 1 an?

inca o intrebare

conf CCM la nivel de unitate se acorda si bonusuri pt calitate. Acestea se acorda in fiecare luna dar valoarea lor difera de la luna la luna intre 0 RON-si un maxim in functie de anumiti parametrii. Pt acest bonus nu trebuie facuta decizie, corect???
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Ianuarie 2010
Manin, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor fidelitate zoe_ctb zoe_ctb Firma doreste sa constituie plata Sporului de fidelitate pt salariatii care au o vechime in munca in cadrul firmei de min 5 ani. Nu avem CCM. Cum procedam, ... (vezi toată discuția)
Act aditional spor vechime crisadi crisadi buna ziua In firma noastra tocmai a fost aprobat Contractul colectiv de munca la nivel de unitate si se va acorda incepand cu 01.12.2008 spor de vechime. va ... (vezi toată discuția)
Decizie de sanctionare alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Avem un angajat pe care l-am cercetat disciplinar si am emis decizia de sanctionare (reducerea salariului de baza pe 3 luni cu 10%). Intrebarea ... (vezi toată discuția)