avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua!Daca vrea cineva sa vina din Germania in ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua!Daca vrea cineva sa vina din Germania in Romania ce ...

Buna ziua!Daca vrea cineva sa vina din Germania in Romania ce conditii trebuie sa îndeplinească la plecare de acolo si cand ajunge in tara?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Delia2019 , utilizator 10:27, 9 Februarie 2021
Buna ziua
La plecare nu cred ca aveti restrictii.
La intrarea in Romania, veti intra in carantina la domiciliu/locația declarată pentru 14 zile, datorita faptului ca Germania este pe Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat, conform Hotărârii nr. 4 din 18.01.2021 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea în contextul pandemiei de COVID-19.
Multumesc pentru raspuns!Dar daca ar avea test negativ facut acolo?
Nu conteaza testul negativ.
Doar persoanele care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu a doua doză (doza de rapel) sunt exceptate de la carantină la intrarea în România, dacă au trecut cel puțin 10 zile dela vaccinarea cu a doua doză, potrivit unei hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de urgență.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
Bună ziua
Excepția de la carantina pentru persoanele care au făcut test negativ 48 ore înainte și stau în România maximum 72 ore mai este valabila?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva covid-19 ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării? Formulez aceasta ... (vezi toată discuția)
Excepția de la carantina Delia2019 Delia2019 În ce text oficial apare Excepția de la carantina? \"Cei care intenționează să rămână pe teritoriul României mai puțin de trei zile (72 de ore) și ... (vezi toată discuția)
Mai este valabil punctul 9 din hotărârea de guvern cu privirea ... Puiu cosmin Puiu cosmin Mai este valabil punctul 9 din hotărârea de guvern cu privirea la excepție de a intra in carantina la intoarcerea in romania ? (vezi toată discuția)