avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Drepturi si impozitare venituri admin ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Drepturi si impozitare venituri admin DAca de ex la 30.12. admin imprumuta de la SRL,retrage din cont ...

DAca de ex la 30.12. admin imprumuta de la SRL,retrage din cont sume (aport, rezerve ) pt a le restitui apoi catre SC pe viitor , ce optiuni exista in afara de a fi trecute imedait in dividende ?



Se pot declara ca imprumut, sau se pot declara ca venit si impozita in luni viitoare?



Ex la 15000 euro , in lei
Cel mai recent răspuns: Radu Lupascu , Practician in insolventa 13:41, 25 Ianuarie 2021
Potrivit Legii 31/1990 administratorii pot imprumuta de la societate cel mult echivalentului în lei al sumei de 5.000 de euro SAU orice alta suma, sub conditia ca operaţiunea este încheiată de societate în condiţiile exercitării curente a activităţii sale, iar clauzele operaţiunii nu sunt mai favorabile persoanelor prevăzute la alin. (1) şi (2) decât cele pe care, în mod obişnuit, societatea le practică faţă de terţe persoane.

Atentie, daca societatea nu are in obiectul de activitate acordarea de credite, imprumutarea unei sume MAI MARI DECAT echivalentul in lei a sumei de 5.000 euro, constituie infractiune si atrage raspunderea penala a administratorului !!!

Totodata trebuie sa acordati atentie faptului ca imprumutul acordat este purtator de dobanda, in caz contrar operatiunea fiind apreciata ca realizata cu titlu gratuit, adica fara beneficii pentru persoana juridica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate ca un srl sa acorde un imprumut unui angajat pe termen de 3 ani pentru o problema medicala ( trebuie sa-si opereze copilul la inima in germania? Botea Doina Botea Doina Buna ziua, Se poate ca un S.R.L. sa acorde un imprumut unui salariat pe termen de 3 ani ( pentru o problema medicala - trebuie sa-si opereze copilul in ... (vezi toată discuția)
Care este procedura legala de creditare a unei societati de catre administratorul societatii? dan.andrei81 dan.andrei81 Buna ziua, Vreau sa incep activitatea cu firma mea si pentru acest lucru trebuie sa creditez firma cu o anumita suma de bani pentru a putea sustine cateva ... (vezi toată discuția)
Imprumut asociat Anisa Anisa Am o societate de la care m-am imprumutat in cateva randuri cu sume mai mari de 5000 EUR. Pana in prezent nu stiam ca este ilegal. Cum pot sa corectez aceasta ... (vezi toată discuția)