avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CCM

Buna ziua,

Avem ceva neclaritati cu privire la solutionarea procesului de negociere/intocmire CCM.
In anul 2016, a fost intocmit si inregistrat la ITM, CCM-ul cu valabilitate de 2 ani. La dosar nu exista alte acte, decat cele necesare depunerii CCM-ului.
In 2019, in urma unui control s-a dispus initierea negocierii pentru incheierea contractului colectiv de munca. Ulterior s-a revenit catre ITM cu documentele specifice alegerii reprezentantilor salariatiilor si invitatia la negociere, insa nu exista un PV privind concluziile negocierii colective.
In cadrul companiei au existat 2 reprezentanti ai salariatiilor, in cursul anului 2020 unul din reprezentantii salariatiilor a parasit compania, asadar s-a reluat alegerea unui nou reprezentant.
Pasii pe care i-am urmat au fost:
- alegere reprezentant;
- convocare reprezentanti;
- PV de finalizare a negocierii colective;
De specificat ca in acest moment nu se doreste intocmirea unui nou contract colectiv de munca.
Ne puteti ajuta, sa ne spuneti daca am intocmit toate documentele conform legislatiei? Si daca trebuie sa transmitem anumite documente catre ITM?

Multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:48, 25 Ianuarie 2021
In PV de finalizare a negocierii colective este specificat faptul ca , partile nu au ajuns la un acord cu privire la incheierea unui nou contract colectiv de munca?
Da, este specificat
Atunci nu va mai trebuie alt document.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Initiere negociere ccm RuxandraLarisa RuxandraLarisa Care sunt pasii care trebuie urmati atunci cand firma doreste sa initieze negocierea contractului colectiv de munca la nivel de unitate. In cazul in care nu ... (vezi toată discuția)
Alegerea reprezentantilor salariatilor boipsec boipsec Am cautat peste tot pe internet, dar un anumit aspect al alegerii reprezentantilor salariatilor imi este inca neclar. Ce trebuie facut cu procesul verbal ... (vezi toată discuția)
Ccm / roi bombi bombi Ma intereseaza daca CCM si/sau ROI trebuiesc in mod obligatoriu intocmite si unde trebuiesc depuse? (vezi toată discuția)