avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... constructie imobil pe numele unui minor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

constructie imobil pe numele unui minor

Buna ziua!
Ma puteti ajuta, va rog, in legatura cu o constructie imobil pe numele copilului meu minor (9 ani), in situatia in care eu sunt mama lui (43 ani), divortata si cu probleme financiare si popriri in urma divortului (nu am facut partaj), apoi recasatorita, cu o persoana tot in aceeasi situatie (popriri).
Intentionam sa ridicam un imobil, pe numele copilului, care sa nu fie afectat de problemele noastra financiare, pe un teren pe care o sa il dobandim de la tatal meu (inca nu stiu cum ar fi mai bine...donatie sau alt fel de act?!).
Intrebarea mea este:
Este vreo posibilitate sa construim direct pe numele copilului, (ca si reprezentant legal sau tutore), sau mai bine construim pe alta persoana, de incredere, ca, apoi, sa ii doneze sau sa ii vanda totul,la maturitate?
Sau, ce alta solutie ar mai fi?
Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
gps, utilizator

Alte discuții în legătură

Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut ... Micu Mioara Micu Mioara Fiul meu a divortat acum 2 ani dupa ce a aflat ca sotia a avut o relatie cu un prieten a lui timp de 2 ani. (fiul meu e navigator) si au o fetita de 10 ani. Au ... (vezi toată discuția)
Partajul parintilor si situatia copilului major danube_daughter danube_daughter Buna ziua, Vorbesc in numele prietenului meu, care se afla intr-o situatie familial delicata si ar dori un sfat de la dumneavoastra in legatura cu divortul ... (vezi toată discuția)
Donatie mihaela495 mihaela495 Buna ziua As avea urmatoarea problema daca ma poate ajuta cineva. In calitate de parinti am dori sa donam un imobil copilului nostru minor. Legat de ... (vezi toată discuția)