avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 993 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, Eu și fratele meu suntem singurii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, Eu și fratele meu suntem singurii moștenitori după ...

Bună ziua,
Eu și fratele meu suntem singurii moștenitori după tatăl meu, acum câteva luni am trecut tot pământul pe numele nostru. Problema este ca strabunica noastră a vândut cu hârtii scrise de mână o parte din el, dar nimeni nu a plătit vreodată impozitul pe acel pământ măcar o dată, am găsit datorii mari la impozitul pe pământ.
Acum nou vrem sa îl vindem, dar o persoană care are hârtie de mână, vrea să îi dăm bani pe el
Noua nu ni se pare corect să ne cumpărăm pământul care deja ii pe numele nostru,mai ales că suma ar fi de 5000 euro pe 2 hectare, el poate a dat 12.000.000 în bani vechi acum douazeci și ceva de ani
Ar putea să câștige dacă ne da în judecată?
Mulțumesc
Buna ziua,

Strabunica era proprietara terenului sau in ce calitate a vandut? Cum ati trecut pamantul pe numele dumneavoastra s-a dezbatut succesiunea in fata notarului public? terenul este inscris in CF pe numele dumneavoastra? Tatal a mostenit terenul? daca da, ce se mentioneaza in certificatul de mostenitor?

Sunt multe aspecte de discutat.
Era ea și străbunicul erau proprietari, l-a vândut mai pe nimic(aveau probleme cu bautura). Am deschis succesiunea prin notar, Terenurile sunt înscrise în CF pe numele meu și al fratelui.
Am rămas doar noi moștenitori, tata a mai avut un frate care nu a avut copii, dar a semnat în favoarea noastră înșine să moară și el în 2012
Mentionez că nu mai trăiește niciunul, ultimul a fost fratele tatălui meu pe care l-am menționat msi sus.
Mulțumesc

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Strabunica era proprietara terenului sau in ce calitate a vandut? Cum ati trecut pamantul pe numele dumneavoastra s-a dezbatut succesiunea in fata notarului public? terenul este inscris in CF pe numele dumneavoastra? Tatal a mostenit terenul? daca da, ce se mentioneaza in certificatul de mostenitor?

Din familia tatălui meu am rămas doar noi doi (eu și fratele). Vreau sa spun că nu mai are nineni drept de moștenitor în afara de noi,. Am terminat cu tot, este totul legal din partea noastră.

Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine a scris:

Buna ziua,

Ar trebui verificate actele. Oricum avand in vedere ca nu este trecut în CF deși a "cumpărat" imobilul cu mult timp în urma, șansele sa câștige sunt f mici daca nu chiar existente, mai ales ca sunteți dobanditori de buna-credinta. Avand in vedere perioada lunga de timp, sunt multe aspecte care pot fi invocate impotriva dansului în eventualitatea unui litigu.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune si alte probleme Danny2002 Danny2002 Buna ziua, Am mare nevoie de un sfat, eu si familia mea ne-am lovit anul trecut de urmatoarea problema, in primavara asta urmand sa facem demersuri pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - recuperare mostenire Amadeea1ama Amadeea1ama Buna ziua, am o intrebare : una dintre matusile mele a umblat pe la arhive ca sa scoata 4 hectare si jumate de pamant din partea buncilor materni si paterni si ... (vezi toată discuția)
Departajare teren DraguMircea DraguMircea Buna ziua. Numele meu este Dragu Mircea, inginer de profesie. Apelez la serviciile dumneavoastra intrucat am nevoie de cateva sfaturi. Tatal meu are doi ... (vezi toată discuția)