Alex_Munteanu a scris:
Tatal dvs. a acceptat mostenirea mamei sale in termen de 6 luni de la decesul acesteia? Daca nu, atunci deschideti o actiune in instanta degeaba.
Ati folosit respectivul hectar de pamant, platiti impozitele etc?
Pe hartia facuta de mana a fost scrisa in intregime de bunica, semnata de ea si datata?
Buna ziua si multumesc pentru raspuns,
Mostenirea este de la bunica tatalui meu, mama sa decedand cand el avea 3 ani.
Nu stiu ce presupune in termeni juridici acceptarea mostenirii, dar nu cred ca a acceptat expres sau prin vreun act mostenirea - nu a facut nici un demers dupa deces - stiu ca vorbea la telefon cu ceilalti si a ramas ca va fi sunat cand va fi sa se faca succesiunea, lucru care intr-un final s-a intamplat fara el.
Stiam ca urma sa primeasca acel teren, stiau si ceilalti...hartia facuta de mana de bunica este in intregime scrisa de ea, semnata si data. Pamantul l-au folosit ceilalti doi, dupa o intelegere verbala, locuind in localitatea unde se afla acesta. Acest lucru urma sa se intample pana la succesiune. Impozitele nu au fost platite de tatal meu, dar nu stiu si nu cred sa le fi platit nici ceilalti.
Pentru suprafata lasata mostenire nu cred ca exista titlu de proprietate pe numele bunicii, ci doar ceva hartii in sensul asta.